elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El bus de l'Arenal Sound sense aire condicionat va recórrer tres quilòmetres i no va eixir de Borriana

El bus de l'Arenal Sound sense aire condicionat va recórrer tres quilòmetres i no va eixir de Borriana
  • Expliquen que el xofer va parar l'autocar “quan va trobar un espai per a fer-ho”

La polèmica de l'autobús que tornava de l'Arenal Sound a Alacant sense aire condicionat segueix en les xarxes socials i fins i tot l'associació de consumidors Facua ha arribat a demanar a la Generalitat que òbriga una investigació a l'empresa d'autocars contractada pel festival.

Els joves passatgers denunciaven que l'absència de climatització havia provocat marejos, colps de calor i fins i tot atacs d'ansietat a diversos dels ocupants. De fet, segons han confirmat des de l'Ajuntament de Borriana, lloc de partida del viatge, sis joves van haver de ser atesos pels serveis sanitaris.

No obstant això, fonts de l'ajuntament expliquen que el xofer va estacionar “quan va poder” ja que només va recórrer 3 quilòmetres sense aire condicionat, la distància que hi ha des de la seua eixida de la zona de descans de l'Arenal i fins a l'entrada del nucli urbà de Borriana, on va aparcar.

Ho va fer en la rotonda on s'uneixen l'avinguda Vicente Tarancón i la carretera del Grau, una via que només compta amb un carril per sentit i no disposa de zones per a estacionar.

Allí va ser on l'autocar es va trobar amb uns agents de la Policia Local davant la qual els joves van arribar a colpejar les finestres de l'autobús per a reclamar la seua atenció, segons relaten en xarxes socials.

El cos policial havia establit un dispositiu per a regular el trànsit en la ‘Operació Eixida de l'Arenal Sound’, una jornada en la qual la densitat del trànsit en aquestes vies augmenta fins a la seua màxima capacitat a causa del moviment de desenes de milers de persones alhora.

En aquest punt l'autocar va parar, va obrir les seues portes i es va atendre els passatgers que, pese al curt trajecte, es trobaven indisposats per les altes temperatures. De fet, els agents de la Policia Local van lliurar botelles d'aigua als ocupants i es va mobilitzar a un equip de sanitaris que va atendre als qui requerien assistència.

Posteriorment, es va procedir a la reubicar dels viatgers en altres autobusos de la mateixa companyia perquè continuaren el viatge fins a Alacant.

Pujar