27 de setembre de 2020 27/9/20

Juan Poré converteix en art un toril de 1976

Juan Poré converteix en art un toril de 1976 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Juan Poré converteix en art un toril de 1976 - (foto 2)
  Juan Poré converteix en art un toril de 1976 - (foto 3)
  Juan Poré converteix en art un toril de 1976 - (foto 4)
  Juan Poré converteix en art un toril de 1976 - (foto 5)

  L'artista local Juan Poré, torna a deixar bocabadats els seus veïns. L'any passat, el jove pintor de 37 anys amb un ampli recorregut pel món pictòric provincial, ja va deixar sense paraules a tots els ciutadans de la localitat en descobrir davant els seus ulls un piló inigualable i especial per la seva ciutat. L'estructura de fusta presentava una forma quadrada, molt poc habitual per a aquest instrument; caracteritzada amb la Senyera Valenciana i l'escut de les tres corones de la seva ciutat natal. Una obra que va deixar entusiasmats a tots els que van confiar en ell per realitzar tal proesa artística.

  En el dia d'avui Poré torna a ser homenatjat pel seu art, enmig de la plaça de la Vila, davant de les portes de l'ajuntament. Abans de l'exhibició taurina i davant la mirada de tots els penyistes, s'ha descobert la nova obra de l'artista. Es tracta d'un toril datat en 1976 amb matrícula 2 que el passat any Poré va trobar inservible. El jove va decidir reconvertir aquests trossos de fusta menyspreats en una obra d'art i tornar-los l'esplendor que es mereixen.

  Les reines falleres de Borriana del 2016, Laura Conde i Marina Monferrer, han estat les encarregades de descobrir aquesta nova gesta de Poré. En retirar la tela que cobria la peça de fusta, s'han trobat un mural de color i màgia que té com a protagonista a Borriana. Els símbols característics que fan a aquesta ciutat una de les millors a nivell regional, es veuen reflexos en els traços pictòrics de l'artista. El conjunt exalta el Templat i la Misericòrdia com a emblemes imprescindibles d'aquesta obra feta per i per a la localitat. La gran vitalitat de colors del toril restaurat porta la marca de Poré a cada racó de l'estructura.

  Els penyistes han aplaudit amb entusiasme aquesta obra inigualable, que ha estat passejada per tot l'arena fins a ser dipositada al Casal del Vi i la Tapa, a la Terrassa Payà. Allà podran acostar tots els veïns de la ciutat per admirar de primera mà la seva obra i descobrir els secrets que guarda tant per fora com al seu interior.

  Poré portava immers en els preparatius de l'obra des del passat octubre. Un any en el qual ha invertit tots els seus esforços per llaurar el disseny d'aquest toril, que porta component amb esprais ecològics des de principis d'aquest estiu. La seva aventura ha estat promoguda per la Federació Taurina de Borriana i l'Ajuntament de Borriana va mostrar des del principi la seva confiança perquè aquesta obra d'art veiés la llum.

  Un dia que s'uneix a la gran carrera professional que arrossega l'artista local Joan Poré des dels seus inicis; acompanyat sempre pel suport incondicional de la ciutat de Borriana.

  Festes de la Misericordia 2016

  Festes de la Misericordia 2016Entrar en el especial
  Pujar