21 de febrer de 2020 21/2/20

Inspeccionen tres bars de Burriana per la retransmissió de la Lliga de Futbol

Inspeccionen tres bars de Burriana per la retransmissió de la Lliga de Futbol - (foto 1)
  • En una operació en tota la Comunitat en la qual s'han inspeccionat més de 200 locals i hi ha un centenar d'investigats

La Policia Nacional ha inspeccionat tres bars de Burriana en una operació a nivell regional per a verificar la legalitat de l'emissió de partits de la Lliga de Futbol Professional Espanyola. En total, dins de l'operació Themis, agents de la Policia Nacional han inspeccionat en les tres províncies de la Comunitat Valenciana, un total de 244 establiments.

A Castelló les inspeccions s'han realitzat en quatre locals de la Vall d'Uixó, tres de Vila-real i altres tres a Burriana. En total, hi ha 108 investigats no detinguts en el marc d'aquesta operació policial com a presumptes autors d'un delicte contra la propietat intel·lectual i un delicte continuat relatiu al mercat dels consumidors.

La investigació, duta a terme per diferents grups de Policia Judicial, han participat més de 200 agents arran d'una denúncia interposada per la pròpia Lliga Nacional de Futbol, que ha permés detectar l'existència de nombrosos locals en els quals s'emetia de forma no autoritzada els partits de futbol i en ella s'han intervingut 80 descodificadors. El perjudici econòmic patit per a la Lliga de Futbol per aquests fets es valora en uns 300.000 euros.

Inspeccions en locals de tota la Comunitat

Les inspeccions s'han dut a terme a la província de València, en concret en quatre locals d'Ayora, altres quatre de Bellreguard, cinc a Carcaixent, quatre a Daimús, 16 a Gandia, huit a Oliva, cinc a Paterna, tres a la Pobla de Farnals, cinc a Requena, tres en Riba-roja del Túria, nou a Sueca, set a Tavernes de la Valldigna, quatre a Torrent, set a Villar del Arzobispo i 48 a la ciutat de València.

A la província d'Alacant la Policia Nacional ha inspeccionat 18 establiments a Benidorm, 30 a la ciutat d'Alacant, deu a Elda, altres deu a Orihuela, 14 a Torrevieja, sis a Elx, tres a l'Alfàs del Pi, quatre a Petrer, tres a Teulada i quatre a Xàbia.

Al desembre del passat any la Policia Nacional ja va realitzar una operació en tot el territori nacional que es va saldar amb la inspecció de més de 2.000 establiments públics i més de 800 descodificadors il·legals requisat. Aquest tipus d'activitat il·lícita es troba tipificat en els articles 270 i 286 del codi penal.

Pujar