3 de desembre de 2020 3/12/20

PP: “Huit col·legis quedaran fora de la campanya d'ambliopia després de l'acomiadament imposat per Montón als dos optometristes”

PP: “Huit col·legis quedaran fora de la campanya d'ambliopia després de l'acomiadament imposat per Montón als dos optometristes” - (foto 1)

  El grup municipal del Partit Popular a Borriana ha reclamat al tripartit que governa en la ciutat que s'opose als acomiadaments anunciats per la consellera de Sanitat, Carmen Montón, en l'Hospital Provincial. Una decisió política que provocarà, entre altres retallades, la supressió de la campanya d'ambliopia que enguany solament gaudiran els alumnes dels col·legis Penyagolosa i Villa Fátima.
  Segons el calendari establit per al desenvolupament d'aquesta campanya, tots dos centres rebran la visita dels dos optometristes encarregats d'aquestes revisions dimarts que ve 8 de novembre. El dia 9 està previst que es facen efectius els acomiadaments anunciats el passat octubre per la titular socialista de Sanitat.

  'Ens oposem frontalment a aquesta decisió ', ha explicat la regidora del PP a Borriana, Consuelo Suay, 'i exigim a la titular d'Educació, fet i fet l'alcaldessa de Borriana, Mª Josep Safont, que es posicione i actue '. En el cas d'aquests dos professionals, el seu acomiadament comportarà que solament dos dels deu centres educatius de Borriana gaudisquen d'aquesta campanya preventiva. La resta de col·legis de la ciutat, als quals estava prevista la visita dels optometristes al llarg d'aquest mes de novembre, quedaran automàticament exclosos de la convocatòria.

  Tal com ha explicat Suay, els centres afectats són Cardenal Tarancón i Josep Iturbi, als quals se'ls havia programat la visita el dijous 17 de novembre; el col·legi Salesianos, al que aquesta programada la revisió el dimarts 29 de novembre; i finalment a Novenes de Calatrava, Francesc Roca i Alcaide i Illes Columbretes, als quals la campanya havia d'arribar el dijous 1 de desembre.

  'És plenament injust suspendre una campanya com la de l'ambliopia que durant una dècada ha permès corregir anomalies visuals entre els escolars i prevenir futures malalties ', ha explicat la regidora. Així mateix, 'els qui han generat aquest problema han de donar solucions i permetre que tots els centres, sense excepció, se sotmeten a aquests controls '. És per açò, que des del grup municipal del PP 'hem traslladat en ple la nostra oposició frontal a aquesta decisió unilateral adoptada per Montón i hem oferit la nostra col·laboració al regidor de Sanitat, Manel Navarro, amb l'objectiu de frenar el desmantellament del sistema sanitari de la nostra província i evitar que als nostres escolars se'ls prive d'aquestes revisions '. 'Creiem que malgrat que Podem és soci del PSPV, no pot mantenir un silenci còmplice davant aquestes decisions que únicament fan que minvar serveis i recursos als nostres ciutadans ', ha conclòs la regidora.

   1 comentari
  caçalla
  caçalla
  06/11/2016 12:11
  al de la V

  tu deus ser dels de "vuit, avui, cercar, doncs, aleshores, gaire, seu, meva, teva, seva, aquest, aqui, cremada, aturar, petits, servei, dolent... etc. etc. El valencia de la VOSTra Acadèmia de la Llengua, no? Cuant de mal van fer els del PP i el Pujol, que hasta la llengua mos han robat als valencians !!!!!!!!!! Venuts, que sou uns venuts als catalans!!!!!

  Pujar