29 de maig de 2020 29/5/20

El grup Andromeda obrirà una nova planta de cultiu marí a Burriana

El grup Andromeda obrirà una nova planta de cultiu marí a Burriana - (foto 1)
  • Un inversió multimilionària d'aquest grup d'origen grec i que lidera el mercat europeu d'orada i llobarro

MÉS FOTOS
El grup Andromeda obrirà una nova planta de cultiu marí a Burriana - (foto 2)
El grup Andromeda obrirà una nova planta de cultiu marí a Burriana - (foto 3)

El grup europeu de piscifactories Andromeda, líder en el sector de l'aqüicultura mediterrània, afronta el 2020 amb grans projectes. Tal com han confirmat des de l'empresa a elperiodic.com, preveuen posar en marxa una nova granja a Burriana. Aquest centre de cultiu marí, la llicència del qual esperen tindre l'any vinent, s'instal·larà a unes tres milles dels actuals centres de cultius marins que la companyia ja posseeix en aquestes aigües.

Cal destacar que les espècies principals amb les quals treballa la companyia són daurada, llobarro i corbina. De les dues primeres posseeix una gamma ecològica (orada bio i llobarro bio). Actualment, compten amb quatre plantes a Grècia i altres tres a Espanya: una a Calp, una altra a la Vila Joiosa i una tercera a Burriana, a la qual se sumarà una nova, tal com han anunciat.

És una de les grans inversions que escometrà el grup el pròxim exercici i que ascendiran en total a deu milions d'euros: “Dins de la citada inversió, aproximadament un milió d'euros anirà destinat a Alevins del Sud-est, granja del grup aqüícola situat a Águilas (Múrcia), i serviran, entre altres, per a introduir importants millores en el seu sistema de depuració”, assegura el director general de Andromeda Ibèrica, Tahiche Lacomba.

La companyia, líder en el mercat europeu d'orada i llobarro, ha experimentat un creixement progressiu en els últims anys: “En 2018 el grup va facturar a Espanya 88 milions d'euros i les previsions per al pròxim exercici (2019) són de 96 milions d'euros”, detalla Lacomba a aquest digital.

Aquest creixement en 2018 es deu a l'ampliació i millores introduïdes en 2017 en el centre de cultius marins que la companyia posseeix a la Vila Joiosa (Alacant) així com a les dutes a terme en les seues granges de Burriana, “aquestes últimes millores escomeses durant el propi any 2018”. De fet, enguany s'han invertit 4.300.000 euros a Espanya, gràcies a les llicències atorgades.

La companyia, d'origen grec i amb uns 550 treballadors en plantilla, porta onze anys a Espanya i ha anat expandint-se pel territori fins al punt que traslladen la seua seu a Malta a Castelló, tal com detalla el seu informe de gestió. Amb una capacitat de producció de 60.000 tones, el seu objectiu és convertir-se en un dels líders de la Indústria Aqüícola del Mediterrani, llegim en el seu web.

Amb aquests últims anuncis per a 2020, el grup Andromeda, que comercialitza sota el nom de Frescamar Alimentació en la zona oest d'Europa, segueix amb la seua expansió internacional, en aquest cas doblegant la seua presència a Burriana.

Pujar