elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els gegants i cabuts prendran els carrers per les festes de la Mercè de Borriana

Els gegants i cabuts prendran els carrers per les festes de la Mercè de Borriana
  • Consulta la programació religiosa i popular en la capital de la Plana Baixa

Borriana celebrarà aquest cap de setmana, del dissabte 23 al diumenge 24 de setembre, les tradicionals festes en honor a la patrona de la Mercè a l'entorn del barri homònim.

Així, la zona del Centre Municipal de Cultura i els voltants de la parròquia de la Mercè tornaran a ser el centre neuràlgic d'aquestes festes patronals.

Serà el dissabte 23 quan tornarà als carrers la tradició més divertida, la de la batalla popular entre els xiquets i els cabuts en una persecució que s'estendrà als carrers confrontants.

Perquè la baralla puga produir-se amb seguretat, l'Ajuntament de Borriana repartirà a les 18.30 hores centenars d'aplaudidors, les “armes” d'aquesta divertida batalla que arrancarà amb l'eixida dels ‘gegants’ i ‘cabuts’ a les 19 hores.

Poc abans, a les 17 hores, començarà la festa al carrer La Mercè, organitzada per la falla, amb actuacions en directe del grup Quimbala.

A més, a les 17.30 hores i fins a les 21 hores els joves de la parròquia recolliran fons per al seu campament amb un berenar popular i activitats per als més xicotets, des de pintacaras a globoflèxia.

I, per als quals vulguen aprofitar per a acostar-se i conéixer millor la ciutat, a les 19 hores s'organitza la ruta guiada Borriana Històrica.

Per a tancar la nit, a les 22 hores tindrà lloc la vigília de la verge en la plaça de la Mercè, amb un concert de serenates gratuït oferit pel Grup de Danses Tradicionals l'Arenilla i el Cor Carnevale.

El diumenge, per part seua, s'organitzarà una nova jornada a les 12 hores del migdia de la ruta Borriana Històrica.

Quant als actes religiosos, cal destacar que a les 19 hores tindrà lloc la tradicional missa i la posterior processó en honor a la verge de la Mercè.

Pujar