4 de juny de 2020 4/6/20

Fuster: “El PSPV segueix sense aprovar bases d'ajuda al comerç 70 dies després de l'estat d'alarma”

Fuster: “El PSPV segueix sense aprovar bases d'ajuda al comerç 70 dies després de l'estat d'alarma” - (foto 1)
  • “El ple constata la incapacitat del PSPV que castiga als autònoms després de rebutjar la moció del PP de dotar amb 3 milions un pla de reactivació social i econòmic”

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana va viure ahir el seu primer ple ordinari després de tres mesos de paràlisi municipal. La convocatòria, no obstant això, va ser incapaç de donar solucions als comerços, pimes i autònoms de la ciutat que en data de hui continuen esperant que el PSPV i el seu soci de Compromís siguen capaços de dissenyar unes bases que els permeten salvar aquesta crisi econòmica que a molts ja ha enterrat.

“És intolerable que després de dues setmanes des que el PSPV anunciara l'elaboració d'unes bases, el ple sol haja debatut la modificació de crèdit per a aprovar la partida econòmica que es reservarà per a una convocatòria les condicions de la qual segueixen sense definir-se”. “És una autèntica vergonya que després de més de 70 dies el PSPV haja sigut incapaç d'establir uns criteris i aprovar-los en ple. Prolonga la condemna que pateix el teixit productiu i és incapaç d'establir una data per a donar-los una mica d'alé”.

En efecte, tal com ha assenyalat Juan Fuster, Burriana, amb prop de 35.000 veïns, segueix a les portes del mes de juny sense establir una línia d'ajudes per a salvar al seu petit i mitjà comerç. “Una gestió caòtica que no sols constata la incapacitat del PSPV per a resoldre amb eficàcia una crisi d'aquesta envergadura. Demostra sens dubte que en el seu ideari polític no és una prioritat rescatar als autònoms, que són el pilar de la nostra economia”.

Des del Partit Popular, Fuster va recriminar ahir a PSPV i Compromís “l'engany al qual estan sotmetent a la nostra ciutat”. “Haurien de ser capaços de governar amb l'altura de mires que s'espera en un moment com l'actual. No obstant això, hem vist que són incapaços d'arribar si més no a l'altura del betum i així ho pateixen els nostres comerços, molts d'ells ja víctimes de la seua indolència que han anunciat un tancament definitiu”.

La moció que Fuster va defensar en ple, que contemplava aprofitar els romanents de tresoreria dotant amb 3 milions d'euros un pla de reactivació social i econòmica va ser tombada per PSPV i Compromís. “El seu problema és que estan pensant en les eleccions de 2023 i no a rescatar a una ciutat que clama ajudes de manera urgent. Pensen a salvar les seues butaques i les seues nòmines, en lloc de rescatar als qui en aquests moments estan afonats econòmicament i truquen a les portes de Serveis Socials per a garantir les necessitats bàsiques”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar