27 de setembre de 2020 27/9/20

Fuster: “El PSPV augura una nova pujada de la taxa dels fems a Borriana si els veïns no reciclen”

Fuster: “El PSPV augura una nova pujada de la taxa dels fems a Borriana si els veïns no reciclen” - (foto 1)

  El PSPV de Borriana va anunciar públicament en el ple del passat dijous que la taxa dels fems tornarà a pujar en anys successius si la població no recicla. Ho feia en resposta a les demandes del PP que plantejava la congelació de l'increment que Reciplasa, consorci del que forma part Borriana per a la gestió dels residus, ha traslladat als municipis i que aquests, a excepció de la pròpia Borriana, han decidit absorbir-ho per a no repercutir-ho en els ciutadans.

  “La resposta del PSPV constata que a Borriana hi ha excuses per a tot. Ara es justifica un increment de la taxa en el volum dels residus que es reciclen. L'objectiu és tirar pilotes fora, eludir responsabilitats i cercar en tercers la culpabilitat que aquests partits descarten assumir ells mateixos”.

  Juan Fuster, regidor i portaveu del Grup Municipal del Partit Popular ha reclamat del PSPV i el seu soci de Compromís, que complisquen les seues promeses a la ciutadania “retallen la despesa que li generen a les famílies i invertisquen en elles”. Passats més de dos anys de gestió a les mans d'aquestes formacions polítiques i d'un Podemos “que ni està ni se li espera”, “si alguna cosa queda clar és que els ciutadans se senten estafats”.

  Des del Partit Popular lamenten que un any més s'impose l'increment de la taxa que s'acumularà una pujada del 14% en tres anys. “Han tingut l'oportunitat d'esmorteir l'increment que arriba el pròxim any, absorbir la pujada amb fons municipals i evitar que el ciutadà acabe pagant la nul·la vocació social d'aquests partits. No obstant açò, han preferit no fer-ho i seguir cobrant a les famílies”.

  “Queden arrere aquells compromisos del Acord per Borriana en el qual es garantia que als ciutadans se'ls aplicarien impostos justs i proporcionals en funció de les seues rendes. Ara”, tal com ha declarat Fuster, “ja no es persegueix aquesta fi perquè l'únic objectiu és recaptar d'els qui suposadament venien a salvar”. “És la mostra més clara i palpable de l'engany al que han sotmès a la ciutadania”, ha considerat Fuster.

  Pujar