4 de juny de 2020 4/6/20

Fuster (PP): “Hi ha diners per a reactivar Burriana, només fa falta ambició i esforç”

Fuster (PP): “Hi ha diners per a reactivar Burriana, només fa falta ambició i esforç” - (foto 1)
  • El PP presenta una moció amb un Pla de Reactivació Social i Econòmic per a treballar “tots junts per a protegir a les famílies i al teixit productiu”

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana ha presentat hui una moció en Junta de Portaveus per a garantir la reactivació social i econòmica de la ciutat. L'objectiu, tal com ha exposat el portaveu de la formació, Juan Fuster, “és aprofitar els recursos municipals per a rescatar a les famílies i donar suport al teixit productiu”.

La iniciativa recull la proposta de PSPV i Compromís de destinar 400.000 euros en ajudes a autònoms, comerços i pimes i l'amplia tant a nivell econòmic com en sectors objectius. “Disposem de tres milions d'euros en estalvis, s'han contractat una pòlissa de dos milions d'euros i a partir de la setmana vinent es comencen a cobrar taxes i impostos”. “Disposem de capacitat econòmica suficient per a reactivar Burriana, només fa falta ambició i esforç”, ha considerat Fuster.

La moció estableix 800.000 euros d'ajudes en l'àmbit social per a evitar l'exclusió de les famílies que s'han quedat en atur o pateixen estretors per a pagar les seues obligacions fiscals i atendre necessitats bàsiques.

Així mateix, es dirigeix al teixit productiu per a secundar, amb mesures concretes una inversió que eleva a un milió d'euros per a autònoms, pimes i mutualistes. Una mesura acompanyada de la constitució d'una taula de reactivació econòmica per a establir un pla estratègic definit per referents empresarials de tots els àmbits.

En el pla comercial, Fuster proposa destinar 400.000 euros per a finançar un pla de comerç, mentre que en l'àmbit turístic “urgeix l'activació dels cinc eixos del pla estratègic, dotat amb 300.000 euros”.

L'obra pública “ha de reactivar-se amb una partida de 500.000 euros, mentre que creiem que és necessari en una situació extraordinària com aquesta, activar el projecte de Viver d'Empreses per a atendre les demandes dels nostres emprenedors”.

Finalment, la moció estableix un pla d'ajudes per als professionals afectats directament per la suspensió de les festes, així com una bateria d'accions fiscals entre les quals destaca, entre altres, la rebaixa del 5% de l'IBI i la congelació de la taxa de residus urbans.

Pujar