elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Font del Vi torna pel dia gran de Sant Blai a Borriana

La Font del Vi torna pel dia gran de Sant Blai a Borriana
  • Les taronges flambeadas han tornat a fer les delícies dels burrianenses

Galeria de fotos
Sant Blai Borriana 2023: Font del vi
Sant Blai Borriana 2023: Font del vi

Borriana ha eixit al carrer aquest divendres per a gaudir de les festes de Sant Blai. Així, aquest 2023 l'entorn de l'ermita en honor al patró s'ha omplit fins als topalls per a gaudir del retorn de la Font del Vi després de l'aturada de la pandèmia.

Aquest símbol de la ciutat, a més, ha comptat amb la lectura dels versos de Batiste el Bessó dedicats al patró i a Borriana per part del grup de persones que tradicionalment els reciten, evocant tradicions i històries del passat, antics oficis, la vida en el camp o la tradició del dia de Sant Blai.

A més, ha tingut lloc el tradicional esmorzar popular amb vi i suc de taronja amb la III edició de la Degustació Popular de Taronges Flambejades que organitza l'associació d'Hostaleria de Borriana.

Diverses activitats i tallers familiars han amenitzat la jornada, al costat de l'actuació del Grup Infantil de Dansa Tradicional valenciana del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana.

La ciutat és un formiguer de gent aquest dia de Sant Blai, amb els principals actes en honor al patró, com és el cas de la missa a El Salvador, la processó o el castell de focs artificials que tancarà la jornada.

Aquest dissabte la ciutat continuarà la festa amb activitats tradicionals com l'Aplec de Gegants i Cabuts als quals se suma enguany el pas de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana.

MÉS FOTOS
La Font del Vi torna pel dia gran de Sant Blai a Borriana - (foto 2)
La Font del Vi torna pel dia gran de Sant Blai a Borriana - (foto 3)
Pujar