elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les falles de Burriana ofrenen a la seua patrona el dia de Sant Josep

Les falles de Burriana ofrenen a la seua patrona el dia de Sant Josep
  • Tot i la pandèmia, fallers i veïns han pogut honrar a la Mare de Déu de la Misericòrdia en aquest dia tan especial

Galeria de fotos
Ofrena de les reines falleres de Burriana el dia de Sant Josep
Ofrena de les reines falleres de Burriana el dia de Sant Josep
MÉS FOTOS
Les falles de Burriana ofrenen a la seua patrona el dia de Sant Josep - (foto 2)
Les falles de Burriana ofrenen a la seua patrona el dia de Sant Josep - (foto 3)

Aquest divendres 19 de març seria una jornada molt especial per als fallers i veïns de Burriana al arribar l'últim dia de les festes més especials de la localitat. La pandèmia, que ha canviat tant les nostres vides aquest últim any, ha obligat a suspendre les falles però mai el sentiment faller.

Aquest ha ixit a la llum tot i la pluja i ha tret als fallers de casa per, en petits grups o unitats familiars, pogueren honrar a la patrona de la localitat, la Verge de la Misericòrdia.

A les 12 hores ha tingut lloc una missa fallera amb la presència dels màxims representants de totes les comissions, de les reines falleres de Burriana, Elena Pastor i Júlia López, de les seues corts d'honor i de les autoritats municipals. L'acte ha tingut lloc a porta tancada i amb aforament limitat per respectar les mesures de seguretat.

Després de finalitzar la missa, les reines falleres, assistents a la cerimònia i veïns de la localitat s'han acostat fins al tapís per deixar els seus rams.

Una petita disparà ha tancat aquest acte que ha estat marcat per la pluja. A més, a les 14:00 s'han llançat diverses mascletaes aèries perquè els veïns de Burriana pogueren disfrutar-les des de casa.

Una manera, segons el parer de la regidora de Falles, Sara Molina, de "reivindicar la festa, amb dos dels seus més importants elements, la llum i la pólvora".

Cau recordar que moltes persones del municipi ja s'han acostat a conèixer el tapís amb la magnífica recreació dissenyada per l'artista Joan Dualde confeccionada seguint la tècnica habitual amb paper de seda, i també són molts els que han fet la seua particular ofrena amb flors al tapís instal·lat a la façana de la Basílica del Salvador.

Pujar