elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els escorxadors de la Diputació garanteixen els estàndards de qualitat de la producció càrnia de la província

Els escorxadors de la Diputació garanteixen els estàndards de qualitat de la producció càrnia de la província
 • El president, José Martí, destaca que les instal·lacions situades a Burriana i Vinaròs són essencials per al comerç local relacionat amb el sector primari

MÉS FOTOS
Els escorxadors de la Diputació garanteixen els estàndards de qualitat de la producció càrnia de la província - (foto 2)
Els escorxadors de la Diputació garanteixen els estàndards de qualitat de la producció càrnia de la província - (foto 3)
Els escorxadors de la Diputació garanteixen els estàndards de qualitat de la producció càrnia de la província - (foto 4)
Els escorxadors de la Diputació garanteixen els estàndards de qualitat de la producció càrnia de la província - (foto 5)
Els escorxadors de la Diputació garanteixen els estàndards de qualitat de la producció càrnia de la província - (foto 6)
Els escorxadors de la Diputació garanteixen els estàndards de qualitat de la producció càrnia de la província - (foto 7)

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat hui els dos escorxadors que la institució manté actius a Burriana i Vinaròs, instal·lacions que garanteixen que el sacrifici per a la producció càrnia es realitze complint amb les mesures higièniques i sanitàries que estableix la legalitat vigent. Durant el recorregut li ha acompanyat la diputada provincial responsable de la gestió dels escorxadors, Lluïsa Monferrer. Tots dos han coincidit a Burriana amb l'alcaldessa de la localitat, Maria Josep Safont, i a Vinaròs, amb la regidora, Anna Fibla.

José Martí ha explicat que els escorxadors de Burriana i Vinaròs responen a dos models ben diferenciats, ja que si el de Plana Baixa és de tipus industrial, practica al voltant de 135.000 sacrificis a l'any i està especialitzat en la carn de boví, el del Baix Maestrat, amb  unes 11.000 actuacions anuals, tracta el bestiar criat en les granges de la comarca i en les seues zones de proximitat, i està orientat a la producció del comerç local.

El de Burriana “és de grans dimensions, té una gran capacitat de producció i registra una elevada activitat relacionada amb els espectacles de bous al carrer”. Per part seua, el de Vinaròs “compleix una funció que podríem definir com a social, perquè garanteix que les actuacions, per poques que siguen, es realitzen amb la higiene necessària”. En aquest sentit, ha destacat que divendres que ve la població musulmana assentada a la comarca celebra la festa del corder i que “la pràctica totalitat dels exemplars es gestionen en l'escorxador de Vinaròs”.

El president ha destacat que “tenim perfectament condicionades les instal·lacions de Burriana i ¨Vinaròs per a donar servei a la població, un servei que, com hem pogut comprovar durant el confinament, és essencial per a la població, perquè està lligat al sector primari i possibilita que tinguem els productes carnis que necessitem consumir”.

Pujar