11 de desembre de 2019 11/12/19

Més de 800 escolars aprenen finances amb Caixa Rural Burriana

Més de 800 escolars aprenen finances amb Caixa Rural Burriana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Més de 800 escolars aprenen finances amb Caixa Rural Burriana - (foto 2)
  Més de 800 escolars aprenen finances amb Caixa Rural Burriana - (foto 3)

  Com planificar les despeses de casa en funció dels ingressos que tenim? Com gestionar un imprevist com l'avaria del cotxe o el trencament de la llavadora? Els alumnes de diversos centres educatius de Burriana reflexionen durant estos dies sobre la presa de decisions financeres de forma prudent i encertada. Unes sessions que formen part del programa 'Finances que et fan créixer' posat en marxa pel Grup Cooperatiu Cajamar i al qual s'ha acollit Caixa Rural Burriana.

  Així, aquest voluntariat pretén conscienciar als joves que és necessari portar un consum responsable per a planificar la despesa i saber distingir entre necessitats i capritxos: "Aprenen conceptes com el finançament, o l'ús de les targetes o dels crèdits de forma responsable", explica Isabel Ferrer, Directora General en Caixa Rural Burriana. Ella, al costat de María Fenollosa, assessora jurídica, són les encarregades de dur a terme aquest voluntariat en els diferents centres.

  Més de 800 alumnes han participat en aquest programa en els dos últims anys i el balanç, reconeixen, és més que positiu: "Els estudiants presten molta atenció i aprenen a tindre un sentit crític en el consum. De fet, se solen quedar amb ganes de més", resumeix Isabel Ferrer.

  El programa està dividit en dues sessions amb blocs temàtics diferenciats. L'enfocament és molt pràctic perquè, a través de jocs, es proporcione als alumnes conceptes, habilitats, eines, hàbits i coneixements financers.

  Perquè l'educació financera no és només cosa d'adults. Xiquets i adolescents s'enfronten a decisions financeres cada vegada més joves i, en molts casos, no disposen de la formació adequada per a prendre-les de forma eficaç: "Han de saber que si demane un crèdit hui per a comprar-me una tablet, per exemple, hauré d'anar pagant-lo mensualment amb un interés. Per tant, cal reflexionar sobre els pros i els contres de cada decisió que prenem".

  El programa de voluntariat que està realitzant Caixa Rural de Burriana ha passat ja pel IES Jaume I, l'IES Llombai i el Col·legi Sant Joan Baptista - Salesians de la localitat i per 157 centres escolars a nivell nacional a través del Grup Cooperatiu Cajamar.

  L'objectiu és seguir avant amb el projecte: "És un dels voluntariats més satisfactoris que realitzem des de Caixa Rural Burriana. El compromís social de la caixa dóna suport a projectes relacionats amb les falles, les festes, les competicions... però est ens omple especialment", conclou la Directora General de l'ens.

  ocultar
  Més de 800 escolars aprenen finances amb Caixa Rural Burriana
  Pujar