elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló s'alia amb Borriana i Benicarló per a reactivar amb força les Falles d'octubre

La Diputació de Castelló s'alia amb Borriana i Benicarló per a reactivar amb força les Falles d'octubre
  • La corporació provincial llança una línia de 30.000 euros per a fer costat a les comissions falleres que planten aquesta tardor els seus monuments

  • L'àrea de Cultura busca així contribuir a la recuperació dels sectors més damnificats per l'aturada de més d'un any i mig del cicle faller

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló s'alia amb Borriana i Benicarló per a reactivar amb força les Falles d'octubre - (foto 2)
La Diputació de Castelló s'alia amb Borriana i Benicarló per a reactivar amb força les Falles d'octubre - (foto 3)

La Diputació de Castelló ha reservat una partida pressupostària extraordinària de 30.000 euros per a fer costat a les comissions falleres de la província que planten aquest mes d'octubre els seus monuments als carrers i places de Borriana i Benicarló, les dues localitats que recuperaran en 2021 la festa de les Falles a les comarques de Castelló.

L'àrea de Cultura, dirigida per la diputada Ruth Sanz, s'alia així amb el món faller de la província «per a reactivar i fer brillar uns festejos que quedaran guardats per sempre en la història de la festa per celebrar-se de manera excepcional en ple mes d'octubre». La línia de suport s'obrirà a totes les agrupacions falleres que planten durant les pròximes festes i s'adjudicaran pel procediment de concurrència competitiva.

La titular de Cultura ha explicat que la subvenció cobrirà aspectes com el lloguer de grues per a la ‘plantà’ o la il·luminació ornamental dels recintes fallers. S'inclouran, a més, altres despeses com els arranjaments florals i la pirotècnia. Es busca així reactivar sectors íntimament lligats a la festa, com els anteriorment esmentats, i que en el cas de Borriana i Benicarló «és més important que mai perquè ambdues formen dues potències falleres de la Comunitat Valenciana».

Sanz ha destacat que «després de quasi 600 dies sense sentir la calor de les Falles, per fi, estem a pocs dies de tornar a viure-les de ple, i la Diputació de Castelló estarà al costat de la festa perquè constitueix un dels grans actius culturals de la nostra província». «És hora de tancar un cicle faller i estrenar un nou per a 2022, en el qual la normalitat torne a ser la nota dominant de les celebracions».

Les comissions interessades podran sol·licitar les ajudes des de l'endemà a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) fins al 29 d'octubre.

Pujar