25 de maig de 2020 25/5/20

Denuncien la “excessiva” velocitat dels conductors en diverses avingudes de Burriana

Denuncien la “excessiva” velocitat dels conductors en diverses avingudes de Burriana - (foto 1)
  • Esquerra Unida de Borriana demana que es reduïsca la velocitat a 30 km/h en la Ronda Panderola i Pere IV

MÉS FOTOS
Denuncien la “excessiva” velocitat dels conductors en diverses avingudes de Burriana - (foto 2)

Esquerra Unida ha presentat en el registre de l'Ajuntament de Burriana una instància mitjançant la qual sol·licita que l'equip de govern actue en la Ronda Panderola i en la Ronda Pere IV. L'objectiu: “Augmentar la seguretat dels vianants que veuen perillar les seues vides per l'alta velocitat a la qual circulen els vehicles en aquestes dues rondes i pel cas omís que fan als passos de vianants”.

La formació ha denunciat en un comunicat que des de fa anys totes dues rondes suporten un nivell de trànsit elevat: “S'han convertit en dues rondes perilloses i, per tant, requereixen de l'actuació del consistori per a evitar accidents mortals que ens facen plorar i lamentar-nos quan ja siga tard”.

Així, des d'Esquerra Unida Borriana han sol·licitat que es reduïsca la velocitat en totes dues rondes de 50 km/h a 30 km/h “per a garantir una circulació més tranquil·la i més acord a les circumstàncies de perillositat que s'està vivint”.

En aquesta mateixa línia, demanen que s'eleven els passos de vianants que encara no s'han elevat perquè els vehicles es vegen obligats a reduir la velocitat i augmentar així la seguretat dels vianants. En els passos de vianants, Esquerra Unida demana que es pinten de roig i blanc perquè cridar més l'atenció dels conductors.

A més, demanen que en aquells llocs on la via fa corba, es prohibisca l'estacionament en els 7 metres anteriors a cada pas de vianants per a garantir la bona visibilitat dels conductors de vehicles i, per tant, reduir el risc d'accidents.

“Amb aquestes quatre mesures i la supervisió de la policia local, avisant als conductors que han d'aprendre a canviar els seus hàbits i deixar de córrer en aquestes dues vies, el risc d'accidents mortals es reduirà considerablement”, considera la formació. En aquest mateix comunicat qualifiquen de “urgent” la necessitat d'adoptar aquestes mesures.

A més, la formació d'esquerres ha difós aquests dies un vídeo on es denuncia la “permissibilitat” per part de la policia en els vehicles que diàriament estacionen en l'eixida del centre de salut de la Carretera de Nules: “Impedeixen que les persones que van amb carrets, en cadires de rodes, caminadors... puguen circular per la vorera i les obliga a creuar per la calçada en les molèsties i el risc d'atropellament que això suposa”, lamenten.

Per a pal·liar tal situació -conclou el comunicat- Esquerra Unida demana que l'ajuntament habilite una zona d'estacionaments pròxima al centre de salut i que la policia actue diàriament contra els vehicles que obstaculitzen la circulació dels usuaris del centre de salut.

Pujar