4 d’agost de 2020 4/8/20

Demanen la suspensió de les festes de la Misericòrdia de Burriana

Demanen la suspensió de les festes de la Misericòrdia de Burriana - (foto 1)
  • Esquerra Unida lamenta que suposaria exposar als veïns a un risc innecessari de contagis en una ciutat en la qual continuen havent-hi positius per coronavirus totes les setmanes

Esquerra Unida ha demanat a l'Ajuntament de Burriana que suspenga les festes de la Misericòrdia que estan previstes celebrar-se a principis de setembre: “Esquerra Unida entenem que la gent té ganes de festa, l'any 2020 està sent molt dur per a tots i, a més de la part lúdica, hem de tindre en compte que les festes són un reforç econòmic, que fa molta falta, per als comerços hostalers de la ciutat”.

No obstant això, des de la formació insisteixen que no s'ha d'entrar en el debat entre l'economia i la salut de la gent perquè, de fer-ho, “estaríem entrant a debatre qüestions més pròximes a la ideologia nazi que a qualsevol punt de vista democràtic”. Des de la formació es neguen “rotundament” al fet que se celebren les festes de la Misericòrdia 2020 per al risc de contagis està latent.

A més, recorden que a Burriana, no hi ha hagut ni una setmana sense contagis des de l'inici de la pandèmia i “tothom sap que hem sigut la ciutat més castigada de les comarques del Nord”. “La senyora alcaldessa diu que estan estudiant maneres de celebrar les festes sense aglomeracions i que estan esperant les garanties que dóna la Conselleria de Sanitat per a determinar si se celebren o no”, lamenta la formació, que llança, a més, les següents preguntes:

Què significa fer actes més xicotets?

En algunes localitats s'ha aprovat fer bous en plaça portàtil en una capacitat màxima de 100 persones: “Partint de la base que la nostra formació política està en contra de la tortura d'animals, ens preguntem, en cas de fer un espectacle similar, que cent veïns podrien assistir i que passaria en la resta del poble”.

La formació recorda que tots paguen impostos i, per tant, tots tenen el mateix dret a gaudir de les festes del poble: “Ens sembla desficaciat que PSOE i Compromís estiguen valorant aquesta possibilitat”.

Quines garanties esperen per part de la Conselleria de Sanitat?

La formació es pregunta quines són les garanties sanitàries que estan esperant per part de la Generalitat: “És que pot l'ajuntament garantir que no es produiran aglomeracions ni contagis en els més de 200 locals de les penyes de la nostra ciutat?”. Des d'Esquerra Unida qualifiquen de “destarifo” aquesta possibilitat.

La formació lamenta que l'alcaldessa està “desgovernant” i esperant que li lleven el problema de damunt de la taula: “Aqueixa és la característica que millor defineix aquesta legislatura del PSOE i Compromís, la falta de decisions valentes, la falta d'un programa que servei a la ciutat de la crisi econòmica permanent en què viu Burriana”.

Des de la formació demanen a l'Ajuntament que “faça un pas avant” i es dedique a ajudes directes al xicotet comerç i als autònoms que treballen a la nostra ciutat la partida destinada a festes: “La reactivació de la ciutat passa per ajudes directes i no per a posar en perill la salut de la gent”, conclou la formació.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar