elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP demana a Safont les solucions al Jaume I que en 2007 exigia per a acabar amb els barracons

El PP demana a Safont les solucions al Jaume I que en 2007 exigia per a acabar amb els barracons
  • La hui alcaldessa, llavors com a portaveu de l'oposició, expressava la seua “indignació” per les aules dels col•legis 5 i 6. “Hui els alumnes de l'IES porten més de dos anys”

El Partit Popular de Borriana ha demanat a l'alcaldessa que “solucione” els llimbs en el qual han quedat les obres del nou institut Jaume I que mantenen a centenars d'alumnes i docents en barracons des de fa més de dos anys. “Esperem de l'alcaldessa la mateixa indignació que en 2007 denunciava públicament per les obres dels col·legis 5 i 6”, ha assenyalat el portaveu del PP a Borriana, Juan Fuster.

Llavors, la hui primera edil compareixia davant els mitjans de comunicació per a acusar el Consell, que estava governat per Francisco Camps, d'incompliments de calendari. “Hui no veiem, no obstant això, la mateixa indignació en l'alcaldessa que en 2007 es mostrava molt molesta pels barracons”. I lamentablement, assenyala Fuster, “els alumnes del Jaume I porten dos cursos en aules prefabricades amb una situació sobrevinguda en les obres del nou centre que amenaça amb mantindre'ls més temps del previst en els barracons”.

Des del Grup Municipal del Partit Popular de Borriana reclamen “coherència” a l'alcaldessa. “És evident que Borriana no ha d'assumir els sobrecostos en els materials que l'empresa està reclamant al consistori per a executar aquest projecte”. “Però ací tenim a una Conselleria de Educació i a un Consell que fan fugida davant la solució d'aquest problema quan la competència és 100% autonòmica”.

La construcció de l'IES Jaume I s'executa a través del Pla Edificant. Un programa que va crear el Consell de Ximo Puig per a delegar als ajuntaments competències impròpies en matèria educativa. “El consistori assumeix competències que li són impròpies perquè el Consell no vol assumir els seus deures”. I és així com hui, a Borriana, “tenim un greu problema plantejat per la crisi de materials a nivell mundial i l'increment, lògic, dels costos”. “I aquest problema no genera ha de vindre a resoldre'l el Consell del cap de files de l'alcaldessa, Ximo Puig. Desitgem que Safont defense els drets dels veïns de Borriana perquè lamentablement ja estem acostumats a veure que aqueix no és el seu fort, com ha ocorregut en el PAI Sant Gregori”.

Pujar