1 d’octubre de 2020 1/10/20

El PP demana convocar el Pacte per l'Ocupació per a oferir oportunitats als aturats

  • Montagut planteja que la taula de treball que va constituir el PP seria una bona ferramenta per a estudiar plans i convocatòries que Compromís no promou

El grup municipal del Partit Popular a Borriana ha reivindicat la necessitat de convocar el Pacte per l'Ocupació per a cercar oportunitats i donar respostes als veïns parats de la ciutat. Després de 18 mesos de gestió de les tres forces polítiques, encapçalades pel PSPV, "no s'ha produït ni una sola convocatòria d'ocupació promoguda pel consistori".

Els programes han arribat per part del Ministeri de Treball i de la Diputació Provincial, mentre que des de la Conselleria d'Economia, dirigida per Compromís, "el Taller d'Ocupació que havia de desenvolupar-se en la nostra ciutat ha sigut exclòs". Aquesta resolució, que el Servef va fer pública dimecres passat 16 de novembre, ha mobilitzat novament al PP. "Aquesta decisió ja es passa de la ratlla, ja que el Consell ens dóna l'esquena en un programa que haguera pogut atendre a molts dels nostres aturats". Per aquest motiu, "i perquè en any i mitjà l'acció en matèria de promoció laboral ha sigut, senzillament, nul·la".

Des del grup municipal del PP, Ana Montagut, regidora en l'Ajuntament de Borriana, ha tornat a oferir l'experiència en la gestió en un marc de col·laboració amb el tripartit que dirigeix el PSPV davant la "manifesta incapacitat" de les tres formacions polítiques de desenvolupar "ni una sola mesura pròpia dirigida a donar ocupació als veïns". "Nosaltres donem el nostre suport als tres partits en cada ple quan el tema a debatre és l'ocupació i recolzem qualsevol sol·licitud que vaja dirigida a oferir treball als nostres aturats".

No obstant açò, "en lloc de trobar-nos amb una postura accessible i col·laboradora, ens hem topat amb la negativa d'un tripartit a convocar aquesta taula de treball que creiem que seria d'utilitat". "Una posició que", en opinió de Montagut, "demostra que en la pràctica no tenen gens que aportar i per tant prefereixen no evidenciar-ho en el si del Pacte per l'Ocupació. No obstant açò, nosaltres ho seguim considerant fonamental". Per aquest motiu, ha assenyalat Montagut, "anem a consultar al tripartit que ens explique els motius pels quals hem quedat fora de la convocatòria del Taller d'Ocupació perquè esperem que la decisió no haja tingut en compte que en 2015 Compromís va decidir no sol·licitar-ho".

Pujar