elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Contacontes en les escoles infantils de Burriana per a fomentar la corresponsabilitat

Contacontes en les escoles infantils de Burriana per a fomentar la corresponsabilitat
  • L'Ajuntament organitza activitats per a fomentar la corresponsabilitat i la igualtat de gènere entre les xiquetes i xiquets de 2 a 3 anys

  • Durant març i abril les contacontes Visa Promig i Pruna Promig han recorregut els centres infantils amb l'activitat ‘La trobada de dos mons’

MÉS FOTOS
Contacontes en les escoles infantils de Burriana per a fomentar la corresponsabilitat - (foto 2)
Contacontes en les escoles infantils de Burriana per a fomentar la corresponsabilitat - (foto 3)

L'Ajuntament de Burriana ha organitzat activitats amb contacontes a les escoles infantils de la ciutat per a fomentar la corresponsabilitat i la igualtat de gènere entre les xiquetes i xiquets de 2 a 3 anys. Així, durant els mesos de març i abril, l'espectacle La trobada de dos mons, a càrrec de les intèrprets Visa Knowing i Pruna Promig, ha recorregut les escoles infantils de la ciutat.

Es tracta d'un programa pioner d'atenció al desenvolupament infantil, que a través d'un contacontes pretén fer arribar a la primera infància de la localitat la corresponsabilitat en les tasques de la llar i familiars, des d'una perspectiva lúdica.

Com ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, “és fonamental fer arribar als més xicotets la necessitat que tots i totes, en funció de les nostres capacitats, augmentem la implicació en les tasques de la llar, ja que es tracta d'unes activitats que beneficien a tota la família però que, generalment, es continuen associant només a les dones”.

A més, en l'espectacle també s'ha tingut en compte la sostenibilitat, un altre dels valors a difondre en l'activitat, ja que tots els recursos han sigut dissenyats exclusivament per a l'obra i realitzats de manera artesanal amb materials reciclats i sostenibles mediambientalment.

Visa Knowing i Pruna Promig, les professionals que han dut a terme la iniciativa coordinada entre el departament de l'ADI (Atenció al Desenvolupament Infantil) i les regidories d'Igualtat i Educació, són tècniques promotores d'igualtat especialitzades en el disseny de materials coeducatius i en intervencions educatives transversals, específiques i continuades de continguts d'igualtat, conscients de la importància de començar des de les edats més primerenques.

Aquesta activitat, emmarcada dins de la campanya del 8 de març ‘Dones (In)visibles’ de l'Ajuntament de Burriana, respon a l'objectiu proposat des de l'àrea d'Igualtat d'atendre la primera infància i millorar la coordinació, així com dotar de materials a les escoles infantils del municipi perquè puguen treballar amb perspectiva de gènere.

Amb aquesta línia de treball es busca la col·laboració estreta entre els departaments municipals implicats i les escoletes infantils de la localitat com a agent socialitzador de la infància en una etapa vital “importantíssima”.

Maria Romero ha destacat la necessitat de posar el focus en la primera infància perquè, “com apunten organismes internacionals com ara Unicef, és en aquesta etapa vital quan es formen les bases cerebrals i emocionals del creixement futur i, si treballem des d'una perspectiva d'equitat i atenció a la perspectiva de gènere, segur que guanyarem un futur millor per a tota la ciutat”.

Pujar