elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana

El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana
  • El nou edifici serà capdavanter en matèria d'eficiència energètica i amplia fins a 1.300 alumnes la capacitat del centre

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat aquesta vesprada Borriana per a comprovar l'evolució de les obres de l'IES Jaume I que han començat enguany i que està previst que finalitzen abans de març de 2023, sis mesos abans del que dictava el termini d'execució inicialment previst. A la visita li han acompanyat de l'alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, el regidor de Cultura, Vicent Granel, el director territorial d'Educació, Alfred Remolar, i el director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia.

L'edificació del nou centre suposarà la renovació de les obsoletes instal·lacions del primer institut que es va construir a Borriana, fa ja més de mig segle, amb un edifici que serà capdavanter en matèria d'eficiència energètica i un dels de major capacitat dels quals s'estan construint actualment la conselleria.

El nou IES Jaume I de Borriana s'està alçant en la mateixa parcel·la que estava anteriorment, de 19.327 metres quadrats, i el projecte en el seu conjunt compta amb un pressupost global que ascendeix a més de 13 milions d'euros.

Les obres de construcció les assumeix l'Ajuntament de Borriana mitjançant el pla Edificant amb els fons econòmics de la Conselleria. El mes de març passat es va iniciar la tramitació de l'obra i s'ha previst un termini d'execució perquè s'acabe en el segon trimestre de 2023.

Vicent Marzà també ha explicat que "en els pròxims mesos augmentarem la inversió de la Conselleria d'Educació en la millora de més d'infraestructures escolars de Borriana, ja que hem impulsat l'inici de la tramitació d'una nova tramitació via Edificant: la reforma integral del CEE Pla d'Hortolans".

Actualment, Conselleria i Ajuntament estan treballant en la memòria de les actuacions que s'han de realitzar que determinarà el volum de la inversió necessària en aquesta nova actuació per a renovar aquest centre públic d'Educació Especial.

Característiques del nou IES Jaume I de Borriana

El nou institut Jaume I s'està construint sobre el mateix terreny que ocupava l'antic edifici i l a edificació del nou centre comptarà amb instal·lacions pioneres en matèria d'eficiència energètica, ja que a més d'un sistema de calefacció d'alta eficiència tindrà il·luminació de baix consum tipus LED amb un sistema d'autoregulació segons la intensitat de la llum exterior i la presència humana dissenyat per a obtindre un estalvi energètic.

El nou IES Jaume I comptarà amb 24 aules d'ESO, 6 de Batxillerat i 14 de Formació Professional per a impartir fins a set titulacions diferents. A més comptarà amb gimnàs, cafeteria i tots els tallers que necessiten els títols d'FP que ofereix el centre.

Les noves instal·lacions tindran una capacitat per a més de 1.300 alumnes que permetran atendre les necessitats futures d'escolarització d'un institut que actualment atén més de 900 alumnes i alumnes.

El centre comptarà amb 7.304 metres quadrats d'espais exteriors amb pistes esportives, zones de jocs, patis, hort escolar i jardins.

MÉS FOTOS
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 2)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 3)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 4)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 5)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 6)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 7)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 8)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 9)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 10)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 11)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 12)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 13)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 14)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 15)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 16)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 17)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 18)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 19)
El conseller Marzà visita les obres de l'IES Jaume I de Borriana - (foto 20)
Pujar