elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell descarta una SAMU per a Burriana i constata la debilitat de l'alcaldessa

El Consell descarta una SAMU per a Burriana i constata la debilitat de l'alcaldessa
  • El 7 de març de 2019 Safont va donar suport a una moció del PP per a implantar el recurs que ara Sanitat rebutja, tal com recull la resposta donada en Les Corts

El Consell ha deixat clar que Burriana no tindrà una base del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU). Així ho ha confirmat el Partit Popular en una resposta donada per la Conselleria de Sanitat Universal a preguntes formulades pel diputat autonòmic José Juan Zaplana i que constaten “la feblesa d'una alcaldessa que en lloc de defensar els interessos de la ciutat, es plega a les seues sigles”.

Consuelo Suay, regidora del PP a l'Ajuntament de Burriana, ha lamentat el càstig de les polítiques socialistes, “que diuen una cosa i fan la contrària”. En efecte, l'alcaldessa de Burriana, la socialista Mª José Safont, va donar suport al 7 de març de 2019 la iniciativa que el PP va elevar al ple per a reclamar una SAMU per a la ciutat. Aprovada per unanimitat, “enteníem que l'alcaldessa anava a esforçar-se per aconseguir aquest servei vital per al nostre municipi i també per a la comarca”. No obstant això, lamentablement, després de més de dos anys, “ha quedat clar que res s'ha fet ni hi ha gens d'interés a actuar en defensa dels interessos dels nostres veïns”.

Des del Partit Popular, “continuarem defensant la implantació d'aquest recurs per a Burriana”. “Des de 2015 aquest ha sigut un compromís del nostre partit amb la ciutadania, i per més que el Consell de Ximo Puig ens el negue i l'alcaldessa no plante cara al càstig que exerceix el seu partit, continuarem batallant per aconseguir-lo”.

Burriana, amb una població que supera els 35.000 habitants, no sols no gaudeix de base SAMU sinó que a més, en la costa, ha patit la retallada dels serveis sanitaris que durant la pandèmia van tirar el tancament al centre de salut Verge del Carmen. Aquesta circumstància ha provocat el col·lapse del centre de salut del Grau, que continua esperant l'arribada del pediatre anunciat per Safont, mentre en paral·lel el PSOE es dedica a acomiadar sanitaris, 563 en plena pandèmia. “Burriana mereix molt més, i no pararem fins a aconseguir-ho”, ha declarat la regidora.

Pujar