elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compte enrere per a les Exaltacions de les Reines Falleres de Borriana 2024

Compte enrere per a les Exaltacions de les Reines Falleres de Borriana 2024
  • Aquest dissabte serà el torn de la Reina Fallera del 2024, Laia Molina Suárez, i el diumenge 12 tocarà a la Reina Fallera Infantil, Anna Solà Piera

  • Dues jornades intenses que cobrirà l'equip d'elperiodic.com per oferir-vos les millors cròniques, imatges i entrevistes de tots dos actes tan especials per als veïns de Burriana

El calendari faller de Borriana arriba al punt àlgid aquest cap de setmana amb la celebració dels actes d'exaltació de les Reines Falleres de Borriana 2024 al Teatre Payà. El dissabte 11 serà el torn de la Reina Fallera del 2024, Laia Molina Suárez, i el diumenge 12 li tocarà a la Reina Fallera Infantil, Anna Solà Piera.

A menys d'un dia que la Laia Molina i l'Anna Solà rebin la banda de Reines Falleres de Borriana 2024, el món faller es prepara per celebrar un dels actes més intensos i emotius de l'agenda fallera local. Està previst que hi acudixquen representants de les festes més importants de tot el territori, com ara les Falleres Majors de València, les Reines de les Festes de Castelló i les Belleses del Foc d'Alacant.

Un dels moments més emotius de la gala es produeix quan les Reines reben unes paraules boniques per part dels seus mantenidors. En aquesta ocasió l'honor el tindran Toni Gil i Marisa Canseco. El mantenidor de la Reina Fallera del 2024, Laia Molina, serà Toni Gil i la mantenidora de la Reina Fallera Infantil del 2024, Anna Solà, serà Marisa Canseco.

Toni Gil Trilles és un veterà faller i poeta de la Falla Barri La Vila amb un gran currículum faller a l'esquena. Per part seua, la mantenidora de la Reina Fallera Infantil de 2024, Anna Solà, és directora del Col·legi Illes Columbretes, on imparteix classes tant d'infantil com de primària, i és una apassionada de la lectura i l'escriptura.

Després de la proclamació del cap de setmana passat i després de revelar-se el secret més ben guardat de les Reines: les teles i vestits de les Reines, l'acció comença aquest dissabte a partir de les 16:30 amb la concentració de la Reina Fallera Infantil, la Reina Fallera 2023, la Cort d'Honor i la Junta Local Fallera al domicili de la Reina Fallera.

Des d'allà ixiran cap a l'Ajuntament primer i després cap al Teatre Payà. Allà tindrà lloc a partir de les 19.00 l'Exaltació primer de les Falleres Majors i les Corts d'Honor de les Comissions Falleres 2024; posteriorment tindrà lloc l'Exaltació de la Cort d'Honor i les Dames de la Ciutat 2024. I finalment, el plat fort, l'Exaltació Reina Fallera de Borriana 2024.

Diumenge serà el torn de la Reina Infantil i el protocol és el mateix, només que l'horari una mica avançat: la concentració a casa de la Reina Infantil serà a les 15.00 i l'acte oficial començarà a les 17.30.

Dues jornades intenses que cobrirà l'equip d'elperiodic.com per oferir-vos les millors cròniques, imatges i entrevistes dels dos actes tan especials per als veïns de Borriana.

Pujar