7 d’agost de 2020 7/8/20
PARLE VOSTÉ

Cavalcada de Reis a Burriana

Parle vosté. La cavalcada de Reis de Burriana
Parle vosté. La cavalcada de Reis de Burriana
  MÉS FOTOS
  Cavalcada de Reis a Burriana - (foto 2)

  Així valoren els grups polítics la cavalcada de reis que va tindre lloc a Burriana el passat 5 de gener i així ho valoren els seus veïns.

  PSPV-PSOE

  Èxit de participació, de format i de recorregut

  Els Socialistes, per part seua, valoren com a "excel·lent i molt positiva" la celebració de la cavalcada de reis, tant pel canvi d'ubicació de l'eixida, el propi format de la mateixa i l'alta participació de pares, mares i fills, que van poder gaudir d'aquest esdeveniment que, a més va comptar amb un dispositiu de seguretat eficient i coordinat.

  Per al Grup Municipal Socialista, la cavalcada "va ser el colofó d'unes festes nadalenques que s'han pogut gaudir a Borriana com mai, amb activitats per a tots en diferents ubicacions, conservant la tradició i innovant amb un cap d'any espectacular (i mantenint el mateix pressupost que quan entrem a governar en 2015). En definitiva, ha sigut un gran èxit. I tot això mantenint el mateix pressupost que quan entrem a governar en 2015 però fent més coses.

  Compromís Per Borriana

  Una major participació de les associacions locals augmentaria la seua popularitat

  Des de Compromís volem deixar clar que hem comptat amb el mateix pressupost que es destinava fa uns anys per a la cavalcada de reis. És clar que una major participació de les associacions del poble repercutiria al seu torn en major participació de la gent. La cavalcada ha sigut el resultat que es va veure però des de l'Ajuntament es va apostar també per aqueix muntatge de llums que sempre convenç i que als xiquets tant agrada. Una participació major de les associacions faria que hi haguera més participació en la desfilada.

  Se Puede Burriana

  Gran afluència encara que es pot millorar involucrant a col·lectius

  De la cavalcada de reis destaquem la gran quantitat de joves que la van fer possible. Van mostrar una actitud molt propera als infants, sobretot els personatges animats que s'acostaven als menuts i menudes.

  Els patges dels tres reis van desfilar amb alegria i elegància, bé a cavall o amb torxes de foc i llances il·luminades. A continuació, els tres reis amb el seu seguici van llançar caramels mentre saludaven amb energia les xiquetes i els xiquets que els cridaven.

  Cavalcades com esta ens retornen per un moment a la infància i omplen de màgia i il·lusió els carrers del nostre poble.

  Amb tot i això, considerem que cal anar millorant-se any rere any. Una bona opció per ampliar la nostra cavalcada seria fer-la més inclusiva i participativa, involucrant a col·lectius, associacions i comissions falleres de la nostra ciutat per a fer participes a mes ciutadans i ciutadanes fent-la mes nostra i amb major diversitat de comparses.

  Partit Popular

  Invertir en la cavalcada és posar en valor la nostra cultura i s'ha d'implicar les associacions

  Juan Fuster, regidor i portaveu del PP a Burriana ha reivindicat el poder de les tradicions com "el patrimoni que ens identifica com a ciutat". La cavalcada de Reis forma part d'aquest conjunt que "posa en valor la nostra unió com a poble, la nostra cultura i costums". Invertir en la cavalcada "és defensar un acte que suma i il·lusiona, per la qual cosa hem de ser capaces de promoure la implicació de quantes associacions hagen a Borriana per a engrandir la nostra cavalcada". "La suma d'idees i la implicació de veïns no solament aportaran un valor únic a la desfilada, sinó que posaran en valor la identitat que ens defineix i l'orgull que ens uneix: Burriana".

  CIBUR

  Cavalcada sense tràmit ni gràcia que es va resoldre en deu minuts

  Res és més trist que la mort d'una il·lusió, com bé diu Koestler.  I aqueixa tristesa s'accentua si és la il·lusió d'uns xiquets la que mor. I una cosa així es va perpetrar el passat dia 5 a la nit amb la ¿Cavalcada? de Reis, tràmit sense gràcia que es va solucionar en poc més de 10 minuts i a la qual va assistir un nombre de persones cada vegada menor.

  És el moment de mobilitzar l'associacionisme local i immiscir-lo en aquest tipus d'actes, com es fa en altres ciutats, a fi de recuperar certa esplendor i amb això els somriures il·lusionats dels xiquets, que esperen aqueixa nit amb ànsia i als quals no es pot continuar defraudant.

  És clar que la ciutadania de Burriana respon; donem-li l'oportunitat de participar activament en aquest tipus de festes i evitem-li l'haver de desplaçar-se a altres ciutats per a no haver d'escoltar de la boca dels seus fills les preguntes Ja està? Ja s'ha acabat?

  Ciutadans

  Agraïment a les persones que la van fer possible

  Els més xicotets van poder entregar la carta als reis mags el dia 4 de desembre en el Llar Faller, a partir d'ací la màgia va cobrir la nostra localitat per al gaudi dels nostres xiquets. La Cavalcada d'enguany ha sigut tot un èxit, van arribar per mar al nostre port i van fer el recorregut com ve sent costum en el nostre municipi. Des de Cs agraïm la gran labor de totes les persones que s'han implicat en un dia màgic per als nostres fills complint totes les expectatives i respectant una de nostres més antigues tradicions.

  I en aquest sentit, també volem aprofitar per a desitjar al comerç local i al conjunt d'empreses del centre de Brriana uns bons resultats durant aquesta campanya nadalenca perquè l'ocupació i la vida econòmica torne al cor del nostre municipi. Des de Cs desitgem que aquest període repercutisca positivament en els negocis i en l'ocupació local.

  Pujar