elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Carinyet, mostra'm Borriana': el cartell que serà la imatge de les Falles 2024

'Carinyet, mostra'm Borriana': el cartell que serà la imatge de les Falles 2024
  • El guanyador és el borrianenc Marc Gil Nicolau que rebrà un premi de 500 euros. L'accèssit ha sigut per a Alfonso Giménez Ventura

MÉS FOTOS
'Carinyet, mostra'm Borriana': el cartell que serà la imatge de les Falles 2024 - (foto 2)

El burrianenc Marc Gil Nicolau, amb la seua obra titulada “Carinyet, mostra’m Burriana”, ha sigut el guanyador del concurs del disseny del cartell anunciador de les Falles de Sant Josep 2024. L'Ajuntament de Burriana serà l'encarregat de distribuir l'obra guanyadora, a més d'atorgar un premi de 500 euros a l'artista del cartell. Al seu torn, el disseny amb el lema “Flames i esclafits”, realitzat per l'Alfonso Giménez Ventura de Betxí ha obtingut l'accèssit, sense quantia econòmica.

El jurat ha estat presidit per la regidora de Falles, Paloma Boix, i integrat pel crític faller, Salvador Doménech, i pel professor d'Il·lustració i Disseny Gràfic de l'Institut Jaume I, Xavi Ribes. Per a la selecció de l'original realitzat per Marc Gil, d'entre els 13 dissenys que s'han presentat en esta edició, el jurat ha valorat l'originalitat de l'obra, la qualitat gràfica, l'impacte visual i l'eficàcia comunicativa, així com les condicions de reproducció i adaptabilitat a diferents formats que s'exigien en les bases del concurs. Una vegada s'ha decidit el cartell guanyador i s'ha procedit a obrir el sobre anònim, l'autor en la seua explicació de l'obra ha relatat que el disseny és un homenatge a dos reconeguts fallers Javi Navarro i Javier Artero.

“La gran participació d'enguany demostra el gran interés pels nostres costums i tradicions. Les Falles, continuen atraient fins i tot al públic més jove, com demostra la renovació visual i estètica expressada en les diferents propostes que han participat”, ha expressat la regidora de Falles, Paloma Boix. També ha volgut valorar la seua satisfacció per “la qualitat de les obres que s'han presentat i que han suposat un major repte per al jurat a l'hora de valorar i seleccionar al disseny guanyador”.

 

Pujar