20 d’octubre de 2020 20/10/20

Burriana repartirà màscares a tots els veïns des de diumenge que ve

Burriana repartirà màscares a tots els veïns des de diumenge que ve - (foto 1)
  • L'alcaldessa ha anunciat en roda de premsa les pròximes mesures sanitàries que es prendran des de l'Ajuntament

MÉS FOTOS
Burriana repartirà màscares a tots els veïns des de diumenge que ve - (foto 2)

Burriana començarà el repartiment gratuït de màscares entre els veïns diumenge que ve. Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Mª Josep Safont, aquest divendres en roda de premsa per a actualitzar les pròximes mesures que es duran a terme des del consistori. Així, pel que respecta al repartiment de màscares, començarà diumenge que ve en la zona marítima i proseguirà per la resta de la ciutat els següents dies. Per al repart d'este diumenge, hi haurà dos punts de repartiment, en l'edifici polifuncional de el Grau i en l'avinguda Mediterrania, i en horari de matí i vesprada (de 9.00 a 13.00 i de 16.00 a 20.00).

L'alcaldessa ha detallat que, per a evitar desplaçaments de molta gent, vaja una persona per unitat familiar o fins i tot un representant de cada finca a recollir totes les màscares. Només serà necessari presentar el carnet de cada persona per a recollir la màscara que estaran repartint voluntaris de Creu Roja i de Protecció Civil del Consorci Provincial de Bombers.

Safont ha reconegut que els agradaria haver començat abans el repartiment però han tingut uns imprevistos que han retardat la seua posada en marxa. El repartiment d'aquest diumenge se suma a un altre que ha realitzat aquesta setmana l'Ajuntament entre els centres escolars: “Hem repartit màscares infantils i els directors dels centres ja les tenen i fins i tot alguns d'ells em consta que ja les estan repartint”.

Reobertura de centres de salut

En aquesta roda de premsa, l'alcaldessa ha anunciat també que els usuaris afectats pel tancament del consultori del Port - és l'únic que no ha obert de tots els centres de salut del municipi- podran acudir a qualsevol de la resta que sí que estan oberts: “Enviem un escrit a l'Hospital de la Plana demanant que els usuaris pogueren triar entre la resta de centres de salut i, mentrestant, continuem treballant per a la construcció del nou edifici. S'ha fet molt llarg no s'han parat les gestions en cap moment”.

El ple aprova ajudes per als comerços

Mentrestant, aquest dijous el ple de l'Ajuntament ha aprovat diverses mesures importants que afectaran els comerços i bars i restaurants amb terrassa de la localitat. D'una banda, es va aprovar la modificació de l'ordenança perquè fins al 31 de desembre no es cobre cap taxa de terrasses, anunci que va fer la regidor d'Hisenda, Cristina Rius, en declaracions a elperiodic.com.

Una altra de les mesures que s'ha aprovat és una modificació de crèdits per un import global de 228.000 euros, mitjançant concessió de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit. Tota aquesta partida -que els grups de l'oposició van considerar insuficient- anirà destinada a pal·liar les conseqüències econòmiques del covid-19 en la localitat.

Així mateix, l'alcaldessa ha anunciat en la roda de premsa d'aquest divendres que s'ha creat una APP per a connectar als comerços locals de Burriana i posar en marxa campanyes que ajuden a dinamitzar la compra. D'altra banda, s'està treballant en un campanya concreta des de l'àrea de Comerç per a aconseguir aquest objectiu, el de reactivar l'economia i la compra local.

Ajudes socials a més de 500 famílies

Des de l'Ajuntament es continua treballant en l'àrea social, especialment en la concessió d'ajudes per a alimentació. Tal com ha detallat l'alcaldessa en aquesta roda de premsa, ja s'han tramitat més de 500 sol·licituds i la meitat d'elles són per a famílies amb fills: “En la majoria dels casos es tracta d'ajudes bàsiques d'alimentació”, ha detallat la primera edil.

Pujar