elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burriana recolza la inclusió de la formació musical per a persones adultes en l’FPA

Burriana recolza la inclusió de la formació musical per a persones adultes en l’FPA
  • El regidor d’Educació i el director del centre de Formació Permanent d’Adults han mostrat el seu recolzament al projecte d'investigació i innovació educativa MEPA de la professora de l’UJI, Ana M. Vèrnia

MÉS FOTOS
Burriana recolza la inclusió de la formació musical per a persones adultes en l’FPA - (foto 2)

El regidor d'Educació, Joan Ramón Monferrer, ha assegurat que des de l'Ajuntament es considera molt positiva la possibilitat d'oferir un espai d'aprenentatge i formació musical per a persones adultes a Burriana, com arreplega el projecte MEPA (Educació Musical per a Persones Adultes) coordinat per la professora de la Universitat Jaume I, Ana M. Vernia.

Monferrer així ho ha manifestat durant la presentació d'aquest projecte en la Caixa Rural de Burriana en la qual també han participat el director del centre de Formació Permanent d'Adults (FPA) Historiador Viciana, Eduard Mor, la directora de la Caixa Rural Burriana, Isabel Ferrer i la coordinadora del projecte d'investigació i innovació educativa.

En la seua intervenció el regidor d'Educació ha posat en valor la iniciativa i les “positives conseqüències” que implicaria el seu desenvolupament i ha indicat que el compromís aconseguit amb Ana Vernia per a l'elaboració d'un informe i una proposta de programació i formació en educació musical per a persones adultes, “marcarà nous camins i alternatives formatives i d'ocupabilitat”.

Aquest projecte, ha assenyalat Monferrer obri un “nou repte educatiu, únic en el territori espanyol, que cobrirà les necessitats d'un perfil social i educacional molt demandat”, a més de compartir els paràmetres marcats per la Unesco, en referència a la inclusió educativa de l'aprenentatge al llarg de la vida.

Per part seua, la coordinadora del projecte MEPA ha destacat que el projecte parteix de la necessitat d'oferir un espai ex profeso d'aprenentatge i formació musical per a persones adultes. També ha agraït tant a l'Ajuntament de Burriana com a la Caixa Rural el suport al programa, i al director de la FPA la seua disposició a acollir el projecte en les instal·lacions del centre.

Així mateix, Ana Vernia ha assenyalat que tant les institucions públiques com privades tenen un compromís amb la societat i la ciutadania, per tant, Burriana, “és un exemple i model de col·laboració, cooperació i implicació social i educativa”.

Finalment, Vernia ha destacat la seua “sensació” que, a partir ara, l'educació musical per a les persones adultes “ja ha trobat a Burriana el seu espai formatiu, educatiu i d'investigació”.

Pujar