25 de maig de 2020 25/5/20

El PP de Burriana reclama un pla integral de voreres que garantisca la seguretat dels vianants

El PP de Burriana reclama un pla integral de voreres que garantisca la seguretat dels vianants - (foto 1)
  • Solá (PP) assenyala que “si hi ha diners per a pujar-se 100.000 euros els sous, creem que també es pot reservar una partida per a millorar la via pública”

MÉS FOTOS
El PP de Burriana reclama un pla integral de voreres que garantisca la seguretat dels vianants - (foto 2)
El PP de Burriana reclama un pla integral de voreres que garantisca la seguretat dels vianants - (foto 3)

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana ha reclamat la redacció d'un pla integral de voreres que garantisca la seguretat dels vianants després d'haver rebut queixes de diversos veïns per caigudes en trams urbans que presenten condicions precàries.

La degradació que presenten alguns circuits per als vianants, especialment en el nucli urbà, obliga en molts casos a ocupar la calçada per a evitar caigudes. Així mateix, es dona la circumstància que el segellament deficient d'algunes rajoles fins i tot el despreniment d'alguns trams ha provocat que vianants, especialment els de major edat per les dificultats que tenen en els seus desplaçaments, acaben accidentats per l'estat de la via.

El regidor del PP a Burriana, Carlos Solá, ha reclamat “un estudi bàsic que permeta posar solució a aquestes situacions que fàcilment es poden evitar”. “Mantindre el bon estat i condicionament dels carrers no és una opció, és una obligació. I si hi ha diners per a pujar-se els sous, com van demostrar PSPV i Compromís el passat estiu incrementant en 100.000 euros les seues nòmines, també l'ha d'haver-hi per a resoldre qüestions quotidianes”.

Per al Partit Popular aquesta demanda no és nova. “Hem reclamat en multitud d'ocasions la necessitat d'establir un pla d'aquestes característiques”. De la inspecció rutinària que s'ha de realitzar pel departament d'Urbanisme es podria establir un llistat de trams que han de millorar-se i traçar una sèrie d'inversions detallades en el pla integral.

La proposta del PP tindria caràcter anual, subjecta a cada pressupost, i estaria “viva”. Amb cada inspecció “se sumarien nous trams i es retirarien aquells que han sigut condicionats. Així tindríem un mapa realista de les condicions en les quals es troba la via pública i podríem planificar d'acord amb el pressupost per a evitar que la degradació s'estenga per la falta d'acció. Lamentablement, el que ocorre en l'actualitat”.

Pujar