12 d’agost de 2020 12/8/20

El PP de Burriana reclama un pla director per als camins rurals que el PSPV manté abandonats

El PP de Burriana reclama un pla director per als camins rurals que el PSPV manté abandonats - (foto 1)
  • Des de fa cinc anys reivindiquen una inversió que evite la degradació del ferm i garantisca l'estat òptim d'unes vies empleades tant per veïns com per agricultors

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana ha tornat a reclamar al PSPV l'elaboració d'un pla director per a condicionar els camins rurals de la ciutat davant l'abandó i degradació que presenten molts d'ells.

La demanda no és nova, “la portem reclamant des de fa cinc anys amb la intenció que el PSPV planifique cada any les inversions que siguen necessàries per a garantir que aquests traçats, utilitzats tant per veïns com per agricultors, mantenen un estat òptim del paviment”.

Camins com el de Ballester o carreteres com Palafanga o Miralles són alguns dels casos en els quals es pot advertir la degradació del ferm “emparada per un regidor d'Agricultura que trepitja més el despatx que el carrer”, tal com ha considerat el portaveu del PP, Juan Fuster. “Els camins rurals no entenen de colors polítics, entenen d'inversió i treball. I és evident, tal com es pot comprovar en cadascun d'aquests camins afectats, que l'abandó és notable”.

Les queixes per aquesta situació “arriben des dels propis veïns i residents”. “Molts d'aquests camins són accessos directes a habitatges i tots, íntegrament, canals de comunicació amb zones de cultiu que arribada la temporada de recollida de la taronja pateixen un increment del trànsit rodat”.

Així les coses, “i després que hàgem tingut un període de temps de privació de llibertats que haguera permés millorar les condicions del paviment dels camins, reclamem que s'atenguen aquestes demandes veïnals”. “L'oportú seria que s'establira un pla director que atenguera la urgència dels camins que presenten una major degradació per a, posteriorment, continuar actuant en aquells que requereixen una conservació. D'actuar d'aquesta manera s'evitaria l'abandó que en aquests moments afecta a molts camins”, ha considerat Fuster.

Pujar