8 d’agost de 2020 8/8/20

PP: Burriana: "El PSPV bloqueja les ajudes al comerç que el PP exigeix activar per a evitar la ruïna"

PP: Burriana: "El PSPV bloqueja les ajudes al comerç que el PP exigeix activar per a evitar la ruïna" - (foto 1)
  • Les bases reguladores que han de regir la concessió de fons “segueixen sense publicar-se” a les portes de complir tres mesos del decreto d'estat d'alarma

El comerç de Burriana, el que va convertir a la ciutat en emblema i model, està a la vora de l'asfíxia “com a conseqüència d'un PSPV que segueix sense convocar, prop de tres mesos després del decret d'estat d'alarma, una ordre d'ajudes per a evitar el seu tancament”.

Així ho ha posat de manifest la regidora del PP a Burriana, María José Fortea, qui en l'últim ple va traslladar al PSPV la crida d'auxili d'uns professionals “que segueixen sense rebre un euro per a insuflar oxigen als seus negocis”. “Mesos tancats, fent front a les despeses de lloguer i subministraments, pagant les quotes i sense rebre un sol suport per part de l'administració local, la situació hui és límit”.

La regidora del PP va transmetre la crítica situació d'uns negocis “que han sigut emblema de la nostra ciutat i que hui estan, en molts casos, en una situació crítica”. “Alguns ja han anunciat que no obriran les seues portes de nou. Uns altres intenten salvar aquesta pandèmia amb més despeses que ingressos a l'espera que el PSPV els ajude. No obstant això, aquesta ajuda no se sap quan vindrà”.

El PSPV va decidir el mes passat reservar 400.000 euros a fer costat al comerç. Una quantia que el PP va considerar “molt escassa” i que va exigir multiplicar per a fer front, amb garanties, “a les necessitats dels autònoms”. El PSPV va rebutjar la seua demanda i va tirar avant la quantia que hui segueix sense comptar amb unes bases que regulen la concessió de les ajudes. “Cada vegada que un autònom ens pregunta quan eixiran les bases per a poder sol·licitar les ajudes, la resposta no pot ser més desesperançadora”, assenyala Fortea.

En tot cas, “des del PP continuarem reclamant diligència als qui hui continuen bloquejant aquests fons”. “És urgent injectar a Borriana aquesta liquiditat per a garantir que el nostre teixit productiu local no s'afona amb la pandèmia”. “És necessari fer-ho amb urgència perquè ja arribem tard per a molts professionals. És necessari treballar i no sols cobrar”, ha considerat l'edil del PP.

Pujar