12 d’agost de 2020 12/8/20

Pp Burriana: "El PSOE es nega a protegir als menors i tomba la moció del PP d'infermeria escolar"

Pp Burriana: "El PSOE es nega a protegir als menors i tomba la moció del PP d'infermeria escolar" - (foto 1)
  • Suay: “Tenen diners per a pujar-se 100.000 euros els sous però es neguen a recolzar una mesura que donaria cobertura a milers d'estudiants. Vergonyós”

El PSOE va demostrar ahir que quan hi ha interés real, hi ha diners per a pujar les nòmines però no per a protegir als estudiants i escolars de Burriana. Va ser a propòsit de la moció presentada pel PP de la localitat que demandava la implantació d'un servei d'infermeria escolar en els centres educatius. Una proposta avalada per milers de famílies, sobretot en un escenari que exigeix les màximes condicions sanitàries, però que el PSOE va rebutjar de pla.

“Al juliol de 2019 no van tardar a arribar a un acord, PSOE i Compromís, per a pujar-se les nòmines 100.000 euros. Un any després, en un escenari tràgic en el sanitari especialment a Borriana, el PSOE demostra que poc li importa la protecció sanitària de milers de menors que acudiran als centres educatius a partir del setembre vinent”, ha lamentat Consuelo Suay, regidora del PP a Burriana.

La moció del PP plantejava implantar en el curs 2020-21 el servei d'infermeria escolar. Dotar als centres educatius de Burriana d'aquesta prestació que ja està operativa en altres localitats com Benicàssim, Segorbe o Onda. Fer-ho amb el suport de totes les formacions polítiques, com ha ocorregut aquesta setmana a l'Alcora, on el PP rebia el suport de tota la corporació a aquesta moció, o a Nules, on el PSOE ahir mateix votava a favor d'aquesta mateixa iniciativa.

No obstant això, a Burriana “ni l'alcaldessa ni els regidors consideren necessari aquest servei que no sols ho és en una situació ordinària, és que ara amb la pandèmia del coronavirus és si cap encara més útil”. Per a Suay, “amb aquestes actituds es demostra, una vegada més, que el PSOE no governa per a la ciutadania, sinó d'esquena a ella. Negar-se a implantar aquest servei és demostrar que no trepitgen el carrer ni coneixen la realitat d'una ciutat que ha patit, com cap altra en la Comunitat Valenciana, la tragèdia del coronavirus”. “No sols són incapaços de garantir aquesta prestació a través de fons municipals, és que el que resulta més greu és que es neguen si més no a reclamar aquest servei a la Generalitat Valenciana perquè siga ella la que el finance i implant. Una absoluta vergonya”.

Pujar