21 de gener de 2021 21/1/21

El PP de Burriana proposa al PSPV convertir en festiu el 20 de març per a disfrutar de les Falles

El PP de Burriana proposa al PSPV convertir en festiu el 20 de març per a disfrutar de les Falles - (foto 1)
  • La iniciativa recull l'experiència de l'Ajuntament de València que ha aconseguit que la Conselleria d'Educación autoritze la festivitat en els centres educatius

El Partit Popular de Burriana presentarà al PSPV de la localitat la proposta de convertir en festiu el divendres 20 de març, tancament de la setmana fallera. L'objectiu, tal com ha explicat el regidor del PP, Alejandro Clausell, recull l'experiència de l'Ajuntament de València que ha aconseguit que la Conselleria d'Educació autoritze la festivitat en els centres educatius.

“Creiem que és una proposta que val la pena estudiar i analitzar. Burriana viu les Falles de forma molt intensa i plantejar que el divendres, després de la Cremà, serà festiu, pot ser d'utilitat per a recuperar-se després de les celebracions”. De fet, ha incidit Clausell, “la d'aquest any és una circumstància extraordinària, ja que en caure el dia 20 en divendres, es pot aprofitar per a descansar, enllaçar amb la finalitat de setmana i que no siga un dia perdut”.

La iniciativa, oberta al debat, s'elevarà al consistori a fi d'estudiar la seua aplicació. “Si a València ha sigut el propi ajuntament el que ha presentat la iniciativa i ha aconseguit el suport de la Generalitat Valenciana per a declarar la jornada com no lectiva, a Burriana també podem estudiar-lo”.

La mesura suposaria, tal com ha assenyalat Clausell, acabar el calendari lectiu un dia després del que es preveu pel Consell. “Ho fa València, ho farà també Castelló, per tant Burriana també pot aplicar aquesta mesura i prorrogar una jornada el tancament del cicle lectiu”, ha explicat el regidor.

Pujar