28 de maig de 2020 28/5/20
CORONAVIRUS

Burriana, preocupada pel primer cas de coronavirus en la Comunitat

Burriana, preocupada pel primer cas de coronavirus en la Comunitat - (foto 1)
  • L’Ajuntament fa una crida a la calma: “Cal tindre cautela i prudència”

Que el primer cas de coronavirus confirmat en la Comunitat Valenciana siga d'un veí de Borriana ha deslligat el caos en el municipi en les primeres hores. Por i incertesa i converses a peu de carrer en les quals només es parla d'això. Una situació extrema que ha obligat l'Ajuntament de Borriana a emetre un comunicat malgrat que no tenia previst fer cap declaració sobre aquest tema.

Així el consistori fa una crida a la “tranquil·litat i a la calma” a la població i demana “cautela i prudència” per a "no crear més incertesa de la necessària" davant la situació d'alarma generada per la confirmació d'un cas de coronavirus en el municipi.

Des de primera hora del matí l'equip de govern ha mantingut reunions i contactes amb diversos departaments a nivell sanitari, educatiu, social i de seguretat, confirmen fonts de consistori. El fet que diversos sanitaris abillats amb vestits d'aïllament hagen sigut vistos en la localitat quan anaven a fer un control en un local del veí afectat per coronavirus tampoc ha contribuït a tranquil·litzar als veïns.

En qualsevol cas, l'Ajuntament se suma a les declaracions efectuades tant pel president, Ximo Puig, com per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Rosa Barceló, que han llançat un missatge de "tranquil·litat" a la població, ja que segons han manifestat "en aquests moments no hi ha risc per a la salut pública i els esforços se centren en la contenció del virus per a evitar la seua propagació” i per això, han demanat "rigor i proporcionalitat a l'hora d'actuar”.

Així mateix, l'Ajuntament difondrà una circular amb informació oficial sobre mesures de prevenció i recomanacions sanitàries davant el virus Covid-19, entre les associacions, entitats, centres educatius i esportius i centres socials, amb la finalitat de donar la màxima difusió d'informació oficial, fiable i actualitzada de les autoritats sanitàries entre la ciutadania de Burriana. A nivell intern, també s'ha informat el personal del Consistori sobre les mateixes mesures de prevenció.

De moment, i a l'espera de conéixer si les autoritats sanitàries estableixen mesures extraordinàries, no s'ha determinat cap acció que afecte l'organització d'actes públics. No obstant això, en funció de com evolucione la situació, i sempre en coordinació amb la Conselleria i el Ministeri de Sanitat, s'adoptaran les mesures oportunes en cas necessari.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana ha activat aquest dimecres el telèfon 900 300 555 perquè qualsevol persona que tinga símptomes compatibles amb els del coronavirus (Covid-19) i haja sigut als països de risc determinats pel Ministeri de Sanitat puga informar-se i es puga dur a terme una acció preventiva.

Taxa de mortalitat

Les informacions referents al coronavirus augmenta minut a minut, però cal recordar que aquest tipus de virus té un índex de mortalitat molt baix i les autoritats sanitàries espanyoles estan preparades per a fer front a les seues conseqüències.

Segons els últims estudis publicats per al Control i la Prevenció de Malaltia (CCDC) la taxa de mortalitat general del coronavirus és d'un 2,3% sent les persones majors de 80 anys les que tenen més risc de ser contagiades amb un índex de mortaldat del 14,8%

Amb tot això, reiterem el missatge difós pel Ministeri de Sanitat en el qual anomenen a la calma i a la no difusió de faules sobre el coronavirus.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar