28 de setembre de 2020 28/9/20

Burriana dóna el vistiplau a Sant Gregori

Burriana dóna el vistiplau a Sant Gregori  - (foto 1)
  • El ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest dijous l'acord transaccional per a retornar a Golf Sant Gregori la condició d'agent urbanitzador

MÉS FOTOS
Burriana dóna el vistiplau a Sant Gregori  - (foto 2)

El ple de l'Ajuntament de Burriana ha aprovat aquest dijous l'acord transaccional per a retornar a la Urbanitzadora Golf Sant Gregori (UGSG) la condició d'agent urbanitzador. Una condició que l'empresa recuperarà en les pròximes setmanes si compleix amb els requisits que el consistori li va imposar -alguna cosa que és més que que tangible, segons ha pogut saber elperiodic.com per fonts de la urbanitzadora.

Així, el ple ha aprovat per majoria aquest punt, amb el suport dels grups en el govern -PSPV-PSOE, Compromís i Se Puede Burriana- així com els dos vots a favor de Cibur. El Partit Popular s'ha abstingut i Ciutadans ha votat en contra.

Ja són diversos els plens que s'han anat succeint aquest últim any girant entorn del tema Sant Gregori però, Què significa exactament el que ha succeït aquest matí en l'hemicicle municipal? Es tradueix en una ratificació per part de l'Ajuntament del compliment de les obligacions a les quals es va comprometre l'empresa. És a dir, que l'empresa compleix els requisits que se li va demanar per a ser agent urbanitzador.

Recordem en aquest punt que entre les condicions que va posar el consistori per a retornar-los aquesta condició era -a més d'aportar els avals i garanties- eixir del concurs de creditors i mostrar així la seua solvència, alguna cosa que va succeir a la fi de 2018. Per tant, la pilota queda ara en la teulada de la urbanitzadora, qui haurà de rematar uns assumptes burocràtics i, una vegada ho faça, el ple de l'Ajuntament li retornarà definitivament la condició d'agent urbanitzador.

Es preveu que siga al març, segurament després de falles, quan es presenten aquestes garanties i avals necessaris que permetran l'aprovació municipal definitiva i la posada en marxa de les obres. Els treballs de la urbanitzadora en els últims anys han sigut incansables per a aconseguir donar llum verda a un projecte que porta enquistat quasi vint anys.

Així, aquest estiu es podria posar fi a dues dècades de litigis i vaivens amb la posada en marxa d'aquest pla que significarà el "renàixer" de la capital de la Plana Baixa: 2,5 milions de metres quadrats urbanitzats enfront de la costa de Burriana, una inversió de 1.500 milions d'euros, la construcció de 7.000 habitatges, un camp de golf, diversos serveis hotelers i només 800 ocupacions directes, tal com apunten els experts.

Elperiodic.com va entrevistar a la fi de l'any passat als responsables d'aquest projecte per a conéixer els detalls de mateix. Pots llegir l'ENTREVISTA ACÍ.

 10 comentaris
Ullera
Ullera
19/02/2019 11:02
Ulls de sapo

A cobrar, ellos cobran por asistencia creo yo, no lo afirmo,

Pujar