3 de juny de 2020 3/6/20

Burriana, més connectada que mai, es transforma en ciutat intel·ligent

Burriana, més connectada que mai, es transforma en ciutat intel·ligent - (foto 1)
  • Emplacen un transmissor d'informació en la localitat que permetrà instal·lar sensors i mantindre'ls connectats a la xarxa en tota la ciutat

Preveure la crescuda del riu Ana i desallotjar els veïns de voltant a temps? Saber la radiació solar a la platja de l'Arenal? Accedir en temps real a informació sobre la teua casa com les alarmes o el sistema de reg? Totes aquestes preguntes es responen amb un “és possible” des d'ara a Burriana.

La localitat castellonenca se situa en l'avantguarda de la transferència d'informació a nivell mundial gràcies a la instal·lació d'un Gateway - dispositiu intercanviador de xarxes per a la transmissió d'informació- el que permetrà a la localitat estar dins de la comunitat The Things Network per a la transferència d'informació a nivell mundial amb tecnologia Lorawan.

 Aquesta acció, duta a terme per l'empresa Cumulus City, permetrà que qualsevol persona puga instal·lar un sensor per a l'obtenció d'informació i connectar-lo a la xarxa TheThings Network per a conéixer-la en temps real a través d'aquesta plataforma que està implantada a tot el món. Aquesta xarxa pot aprofitar-se per a crear sistemes d'informació ciutadana, per exemple, sobre contaminació acústica o atmosfèrica, però també per a prestar sobre ella serveis professionals (fins i tot amb ànim de lucre), com a control d'accessos en comunitats de veïns, localització de mascotes, monitoratge d'horts/maquinària/guanyat, expliquen des de Cumulus City a elperiodic.com.

Així, qualsevol persona podrà instal·lar un sensor per a l'obtenció d'informació i connectar-lo a la xarxa TheThings Network per a conéixer-la en temps real a través d'aquesta plataforma que està implantada a tot el món. La comunitat TheThings Network va nàixer amb l'objectiu de desplegar una xarxa que permetera obtindre dades de sensors llunyans i itinerants i actuar sobre sistemes.

Aquesta xarxa construïda per usuaris de tot el món arriba a Burriana amb dos nodes que donen una àmplia cobertura al nucli urbà de la ciutat i té com a objectiu participar en una xarxa comunitària; poder autoproveïr-se de connectivitat en una zona en la qual no existeix i disposar d'una xarxa alternativa gratuïta a les que proporcionen els agents privats i institucionals. Així mateix, és una xarxa oberta i assequible, tant des del punt de vista econòmic com de coneixement necessari que busca crear noves oportunitats d'ocupació i cohesió social.

Pujar