12 d’agost de 2020 12/8/20

Burriana abona els interessos de la sentència en favor de la Cadena Ser per discriminació del PP

Burriana abona els interessos de la sentència en favor de la Cadena Ser per discriminació del PP - (foto 1)

  El departament d'Hisenda de l'Ajuntament de Burriana ha confirmat que aquesta mateixa setmana s'acabarà de forma definitiva amb “un dels casos més flagrants de la discriminació amb la qual el Partit Popular va actuar estant al capdavant del govern municipal, com és la sentència en favor de la Cadena Ser per la qual ara l'Ajuntament també haurà d'afrontar el pagament dels interessos” tal com ha explicat la regidora Cristina Rius.

  La xifra total de l'últim pagament pel litigi que l'Ajuntament de Burriana ingressa aquesta mateixa setmana ascendeix fins als 12.500 només en concepte d'interessos, la qual cosa sumat al pagament de la sentència que ja es va liquidar i que suposava una despesa de 49.625 euros, fa que el desemborsament total per la vulneració en la qual el PP va incórrer siga de més de 62.000 euros. Tal com ha detallat la màxima responsable de l'àrea econòmica municipal, Cristina Rius, “el veto que el Partit Popular va exercir sobre Radio Castellón Cadena Ser sota les ordres de l'expresident de la Diputació, Carlos Fabra, es va allargar durant pràcticament deu anys, des de 2004 fins a 2009 en una primera etapa que després s'allargaria fins a 2014, suposant un dels exemples més clars de la forma de governar sectària i discriminatòria en la seva etapa de govern municipal”.

  La denúncia del mitjà de comunicació tant per la vulneració del dret d'igualtat quant a la inserció de publicitat, com per la llibertat d'informació, va derivar en una petició d'indemnització per part dels advocats que representaven a la ràdio de 282.595 euros. Radio Castelló Cadena Ser sol·licitava una indemnització de 152.595 euros pel primer dels períodes entre 2004 i 2009, mentre que la xifra exigida pels següents cinc anys era de 130.000. Després que el consistori presentés els recursos pertinents per no haver d'afrontar un pagament de xifres tan elevades, s'ha aconseguit que el pagament quedi situat en els 49.625 euros que ja va abonar en concepte d'indemnització. Ara, l'últim dels abonaments correspon als interessos de demora i ascendeix a 12.500 euros.

  Amb aquest últim ingrés es tanca un dels litigis “més vergonyosos per a una institució pública com l'Ajuntament de Burriana, que durant deu anys de govern del Partit Popular va vetar i va discriminar a un mitjà de comunicació sota les indicacions, en molts casos públiques, del seu president provincial”, tal com explicava Rius, que també va voler afegir que “sent líder en audiència, la Cadena Ser no va rebre un sol euro, mentre que altres cinc empreses van facturar més de 300.000 euros, la qual cosa deixa ben clar quin era el funcionament i el tracte amb els mitjans d'informació del PP quan estava al capdavant de l'equip de govern municipal”.

  Pujar