9 de desembre de 2019 9/12/19

Borriana torna a poc a poc a la normalitat després de tres dies de gestió del temporal

Burriana - Temporal lluvias 20 enero 2017
Burriana - Temporal lluvias 20 enero 2017
  Galeria de fotos
  Burriana - Temporal lluvias 20 enero 2017
  Burriana - Temporal lluvias 20 enero 2017
  MÉS FOTOS
  Borriana torna a poc a poc a la normalitat després de tres dies de gestió del temporal - (foto 2)

  La capital de la Plana Baixa torna a poc a poc a la normalitat després dels tres dies temporal que han afectat al conjunt del terme municipal i que han deixat més de 160 litres per metre quadrat en les últimes 72 hores. Durant la jornada del diumenge, s'ha mantingut activat el nivell 1 del Pla d'Emergències per Inundacions, malgrat que des de la jornada del dissabte la situació ha anat estabilitzant-se i les zones més afectades van poc a poc recuperant el seu aspecte habitual, malgrat que encara hauran de passar diversos dies perquè l'aigua acumulada en determinats punts acabe per desaparèixer. Tal com ha informat el regidor de Seguretat i Policia Local, Javier Gual “l'evolució és favorable, l'únic problema és que el temporal de mar que encara afecta a la costa, no permet l'evacuació de l'aigua, especialment a la zona de Les Terrasses” Segons s'ha detallat des de la Policia Local de Borriana, durant el diumenge s'han mantingut tallats diversos camins i vials de les zones de La Serratella i Sant Gregori, encara que ja són molts menys que fa 24 hores. De moment, es mantenen tallats al tràfic els camins de la Coixa que queda intransitable, a més del Marjalet, encara que en aquest cas l'acumulació d'aigua se situa en els últims 200 metres de vial més propers al mar. També tallat el de La Serratella, però solament entre el Camí dels Barques i la depuradora pel temporal de mar, el del Clot al carrer de la Farola i el Marjalet, el Camí Vell de la Mar a l'espera que baixe el nivell del riu, i la part final de la carretera de Figueroles, totalment inundada en aquesta zona i intransitable. En canvi ja s'han pogut obrir durant la jornada d'avui tant el Camí del Rajolí com el del Marge.

  A més, la Creu Roja ja ha informat sobre la reubicació de les persones evacuades divendres passat a la zona de Sant Gregori, que durant la nit del diumenge seran allotjats a l'edifici polifuncional del Grau, per raons d'intendència i per facilitar el retorn a les seues cases. De les 54 persones que divendres passat van passar la nit en el poliesportiu de Sant Blai habilitat amb llits i tot el necessari per esperar a la baixada dels nivells d'inundacions i tornar a les seves cases, ja solament són vint les que durant la nit del diumenge encara no han pogut tornar a les seues residències. Més de trenta persones van decidir entre el dissabte i el diumenge tornar als seus llocs de residència en aquelles zones on la millora de la situació d'inundacions ho permetia.

  Des de l'Ajuntament de Borriana, l'alcaldessa Maria Josep Safont que ha estat durant les tres últimes jornades pendent de l'evolució del Pla d'Emergències i que fins i tot va participar al costat de membres de Creu Roja i Protecció Civil en les labors d'acolliment dels evacuats en el poliesportiu de Sant Blai ha volgut “agrair en gran manera el treball realitzat per les desenes i desenes de persones que durant pràcticament quatre jornades s'han bolcat en la gestió de les conseqüències del temporal. La Policia Local, els Bombers, Creu Roja, Protecció Civil i el gran treball realitzat pels serveis de Via Pública municipal han fet possible tant la ràpida reacció davant les inundacions com la gestió i de les evacuacions”

  ocultar
  Borriana torna a poc a poc a la normalitat després de tres dies de gestió del temporal
  Pujar