21 de setembre de 2020 21/9/20

Borriana supera els 2 milions d’inversió en ocupació amb els governs de Compromís

Borriana supera els 2 milions d’inversió en ocupació amb els governs de Compromís - (foto 1)
  • El Secretari Autonòmic d’Ocupació ha explicat la inversió que s’ha realitzat en la localitat de La Plana amb més de 10 programes d’ocupació

El municipi de Borriana ha aconseguit una inversió que supera els dos milions d’euros en polítiques d’ocupació des de que està Compromís al Govern Autonòmic i municipal. Una de les Inversions més importants en ocupació que ha rebut la ciutat de La Plana en les últimes legislatures s’ha viscut en governs on Compromís ha tingut la clau en les polítiques d’ocupació.

El Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedeu, junt al candidat a la alcaldia, Vicent Granel, i la candidata, Maria Romero, han donat a conèixer les xifres i el treball que s’ha realitzar per a que l’àrea d’ocupació a Borriana “haja donat un gir de 180 graus”, ja que “en les anteriors legislatures les subvencions del SERVEF no arribaven, i el govern municipal del PP no demanava cap ajuda a la Conselleria, deien que apostaven principalment en l’ocupació i la mitjana aportada al presupost municipal éren 70.000 euros quan més s’invertia en un Pla Municipal d’Ocupació que no va arribar a materialitzar-se, perquè cadascú treballava en la seua àrea, sense coordinació cap ni una”, ha assegurat la candidata, Maria Romero. “Ha sigut aquest govern qui ha canviat la dinámica de treball per fer capital la coordinació millorant els serveis ofertats al municipi i creant la Xarxa d’Agents per l’Ocupació i Formació de la qual formen part altres departaments municipals, centres educatius, tercer sector i institucions rel▪lacionades així com apropant la regidoria a la ciutadania i les empreses i comerços locals a través de les xarxes i el servei d’alertes per whatsapp”, ha afegit.

Per la seua part, Nomdedéu ha donat a conèixer part de les inversions que Labora ha realitzat a Borriana, amb els vora dos milions d’euros que la “conselleria ha invertit en contractacions directes, en plans d’ocupació, i sobretot, en formació”. En total, més de deu programes com ara l’ EMCORD, EMCORP, OPEA, EMCUJU, EMPUJU, Taller d’Ocupació, Et Formem o T’Avalem en els que s’han pogut realitzar quasi un centenar de contractacions directes”. Granel ha destacat que encara que “alguns partits intenten tapar el treball que s’ha realitzat en Ocupació, la realitat és una altra, en la que 2 milions d’euros l’avalen, i quasi un centenar de contractacions. Les dades cauen pel seu propi pes”. Per la seua part, Romero ha explicat que l’índex d’aturats a Borriana ha tingut una important disminució, però “necessitem treballar més per fer que joves, dones i aturats de llarga duració no tinguen problemes per trobar feina”.  “La inversió i la coherència en la que s'ha treballat en l'àrea de formació i ocupació des de l'Ajuntament de Borriana i la Conselleria ha sigut fonamental per poder aconseguir aquestes dades”, han assegurat.

L’aposta per l’ocupació a Borriana s’ha transformat en els últims anys. “Mai abans en Borriana s'havia aconseguit una inversió d'aquestes característiques per a contractar directament personal o millorant els polígons industrials com hem fet amb l’Ivace al polígon del Camí Fondo - Xamusa, tenint plena confiança en la solvència del govern autonòmic, que ha pagat en temps i forma, i no com en legislatures passades”, ha assegurat Granel.

Nomdedéu ha destacat el compliment de quatre grans objectius per a Labora a l’entrar al Govern de la Generalitat valenciana com són “reinventar el servei públic, per a ser útils per als col·lectius més desfavorits, com els joves, dones, i aturats de llarga duració, i això sols ha sigut possible amb els programes Avalem Joves i Avalem Experiència, i en el que Borriana ha participat activament amb la contractacions directes”. En segon lloc, acostar a la territorialitat el terme ocupació amb Avalem Territori, la modernització de les oficines de Labora, i la contractació de 120 persones orientadores, i formant al personal, i per últim, la reflexió del l’aparició d’un nou mercat de treball, amb plataformes del treball col·laboratiu, noves tecnologies”.

La participació dins el Pacte Territorial per l’Ocupació ha passat a ser activa i això s'ha traduït en implementar més programes del Pacte que mai a la nostra localitat, amb una aportació de 24.000 euros anuals.

A tots els programes d’ocupació implementats amb Labora, es sumen les diferents iniciatives formatives ofertades a la ciutat com els Desdejunis al comerç, Training days, Escola d’Emprenedors Sostenibles, desenvolupament dels cursos de l’estratègia provincial per l’ocupació de la Diputació, el Comença a Exportar o la formació en innovació per a les empreses, cursos per al comerç local, formació per a aturades i aturats, apertura de l’aula d’informàtica al públic general amb assistència professional per a la cerca per internet...

Per últim, Romero ha destacat l’aposta per posar en valor el Centre de Formació Municipal i la creació de la Fira d’Ocupació Som Talent, en la que es va oferir fins a 100 llocs de treball, amb una aposta de més de 12.000 euros per a la nostra població, aposta que enguany es vorà superada en una nova edició. A tot això, es suma la col·locació d’una Antena Cameral al municipi, amb una inversió de 25.000 euros, amb serveis d’intermediació laboral per a les empreses i agència de col·locació per tal de crear una base de dades de persones aturades, oferir cursos a la ciutadania com ara el Plan Pice que venen desenvolupant diversos joves i oferir assessorament a empreses i comerços locals.

Pujar