elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana repartirà tulipas en les processons per a evitar caigudes o accidents als carrers pels rastres de cera

Borriana repartirà tulipas en les processons per a evitar caigudes o accidents als carrers pels rastres de cera
  • La senzilla mesura intentarà acabar amb les molèsties que ocorrien després de les festes

MÉS FOTOS
Borriana repartirà tulipas en les processons per a evitar caigudes o accidents als carrers pels rastres de cera - (foto 2)

L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Festes, liderada per Paloma Boix, ha adquirit tulipas per a ciris; que es repartiran de manera gratuïta en el mateix lloc que els ciris, amb l'objectiu de mantindre la ciutat més neta, protegir la flama del vent durant les celebracions i evitar caigudes o accidents als carrers. D'aquesta manera, enguany serà el primer que s'empraran durant els actes processionals de la festivitat patronal de Sant Blai, amb la finalitat d'evitar la caiguda de cera en la via pública i estalviar recursos públics en les posteriors tasques de neteja.

Durant el divendres, 2 de febrer, i el dissabte, 3 de febrer, es realitzarà respectivament el trasllat de la imatge de Sant Blai des de l'ermita fins a la Basílica del Salvador i la processó al patró. Durant els actes litúrgics es repartiran aquestes caputxes de cartó, que portaran l'escut de la ciutat serigrafiat, no sols amb l'objectiu de mantindre els carrers nets recollint i emmagatzemant la cera durant les processons, sinó també per a protegir la flama del vent, permetent que els ciris romanguen enceses mentre transcórrega el trajecte, a més d'evitar que la cera taque el ciri.

Una senzilla mesura que segueix l'estratègia de l'equip de Govern dels últims mesos per a tindre una Burriana més neta. A aquesta nova iniciativa, cal afegir altres com el Pla de Xoc de Neteja Integral, la campanya de voluminosos, les accions de conscienciació sobre mascotes per a evitar excrements i miccions o el Pla de Xoc de Neteja Integral d'edificis públics.

L'edil Paloma Boix ha indicat que “des de l'equip de Govern demanem i agraïm la col·laboració de la ciutadania per a tindre la nostra ciutat més neta. És a la mà de tots disminuir i evitar que caiga cera en la via pública com ha ocorregut en altres celebracions anteriors, sense perdre la tradició, solemnitat i la bellesa que aporta l'ús de ciris en les nostres processons. Tots podem aportar el nostre granet d'arena per a mantindre Burriana neta”.

Pujar