23 de setembre de 2020 23/9/20

Borriana obre el termini per a la bonificació de l'IBI per a famílies nombroses

Borriana obre el termini per a la bonificació de l'IBI per a famílies nombroses - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Borriana obre el termini per a la bonificació de l'IBI per a famílies nombroses - (foto 2)

  La regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament de Borriana ha volgut recordar al conjunt de la població el termini ja obert per sol·licitar les bonificacions de l'Impost sobre Béns Immobles que s'apliquen a les famílies nombroses o de categoria especial. Segons explicava la màxima responsable de l'àrea econòmica municipal, Cristina Rius, «el termini per presentar les sol·licituds està ja obert i s'allargarà fins al proper 31 de març, però hem volgut recordar de forma pública la possibilitat d'acollir-se a aquest descompte perquè les famílies tinguen el temps suficient per preparar la documentació i poder acollir-se a una mesura que, com a mínim, redueix el cost de l'IBI a un 50 per cent». Serà el cas de les famílies nombroses de caràcter general, és a dir, aquelles amb tres fills o filles dins del nucli familiar i que puguen presentar la documentació sobre la propietat de la casa. En aquests casos el descompte serà del cinquanta per cent de l'IBI, mentre que per a les famílies de categoria especial, aquelles amb més de tres fills o filles en la família, les que veuran elevada la bonificació en el pagament de l'impost fins al 75 per cent.

  La mateixa Rius ha volgut explicar que «un dels requisits que se sol·liciten per a la recepció del descompte és la comprovació del nivell de renda de la família, que calculem multiplicant-ho per l'índex IPREM, que ja a 2015 vam decidir pujar fins a l'1,25 perquè siga un major nombre de famílies les que puguen acollir-se a les bonificacions». D'aquesta forma, i tal com recordava Rius «cada vegada s'obre més el ventall perquè les famílies nombroses de Borriana puguen accedir a aquestes reduccions de pagament d'IBI, i les xifres de l'últim any demostren que seguixen augmentant-se els descomptes aplicats per l'Ajuntament en aquests casos». Si en anys anteriors l'índex IPREM pel qual es comprova el nivell de renda se situava en l'1,20, Rius explica que «es va elevae fins a l'1,25 perquè menys famílies queden fora del descompte de l'impost, i més persones puguen beneficiar-se». Durant el 2015 van ser un total de 178 famílies de categoria general les que es van acollir a la bonificació, mentre que les de categoria especial es van situar en 26, la qual cosa va suposar un estalvi total per a les famílies de Borriana de prop de 40.000 euros.

  D'altra banda, Rius també ha volgut anunciar que ja s'aprovat el Decret pel qual els jubilats i pensionistes de Borriana poden acollir-se a la reducció en un cinquanta per cent de la taxa de recollida de residus, per la qual cosa, «un any més podem dir que la majoria de sol·licituds han estat aprovades, i per tant, seguim elevant l'índex de bonificacions per a diferents taxes, que és un altre dels nostres objectius". Ja a 2015 la xifra es va situar en les 59 sol·licituds aprovades y després de l'anàlisi i l'aprovació, en 2017 en seran un total de 70 pel que "veiem que cada any més gent pot augmentar el seu estalvi, els que ens anima a seguir aplicant les nostres polítiques de reducció de pressió fiscal sobre la ciutadania i siguen els beneficiats i beneficiades de forma directa amb tota aquesta sèrie de bonificacions».

   2 comentaris
  Justo
  Justo
  16/01/2017 12:01
  Por renta, no por hijos...

  Las bonificaciones en IBI o en lo que sea deberían aplicarse por el nivel de renta. Hay familias numerosas que pueden superar los 100.000 euros al año en ingresos, por poner un ejemplo. ¿Se les bonificaría mientras dejamos a una familia monoparental con un salario de 750 euros al mes con el IBI sin rebaja?... Y estos son socialistas dicen....

  Pujar