23 de setembre de 2020 23/9/20

Borriana ja té el seu Pla Estratègic de Turisme

Borriana ja té el seu Pla Estratègic de Turisme  - (foto 1)
  • L'Ajuntament ha presentat el projecte, que arriba després de més de deu anys sense traçar un full de ruta al respecte i que passa per potenciar la Borriana mediterrània, modernista, cultural, citrícola i gastronòmica

MÉS FOTOS
Borriana ja té el seu Pla Estratègic de Turisme  - (foto 2)

Borriana és Mediterrani, modernisme, cultura, citricultura i gastronomia. Són els cinc pilars sobre els quals s'erigix la capital de la Plana Baixa i sobre els quals s'ha d'escriure el futur turístic de la ciutat. I pareix que, després de més de deu anys sense que Borriana comptara amb una estratègia, comencen a donar-se passos sobre els quals es traçarà el seu relat turístic.

L'Ajuntament de Borriana ha presentat el Pla Estratègic de Turisme de Borriana, el primer en deu anys i que pretén explotar els potencials economicoturístics de la ciutat com són el mar, la cultura, la taronja, la gastronomia i l'arquitectura modernista. Un abans i un després en el relat turístic d'esta ciutat, tal com ha assegurat el regidor de Turisme, Santi Zorío, al incloure's en el projecte a tots els actors socials de Borriana.

El pla planteja dos escenaris temporals, un a curt termini per a augmentar el flux turístic així com el gasto i la duració; i un altre, a llarg termini, que resolga una de les carències que té Borriana com és la falta de places hoteleres: "Borriana té una carència d'allotjament i a curt termini no es va a resoldre. El repte és treballar les pernoctacions en el mitjà i llarg termini", ha detallat Alberto Galloso, responsable de l'empresa redactora del projecte.

En total, 25 eixos d'acció agrupats en quatre programes i en un termini temporal de cinc anys. Per al desenrotllament d'este pla s'ha treballat durant quasi mig any per a traçar les esbosses d'acció. Un treball en què s'ha descobert el "potencial interesantíssim" que té Borriana: "Creem que este pla permetrà generar una activitat complementària sempre que el municipi vullga apostar pel turisme", ha detallat Galloso.

Les cinc motivacions per a visitar Borriana

Tal com s'ha explicat en la roda de premsa, el primer dels arguments de visita obligatòria a Borriana seria la citricultura: "Borriana és el que és gràcies a la taronja, des del modernisme fins al seu port passant pel seu entorn natural", ha explicat Galloso alhora que ha posat com a exemple el museu de la taronja, les jornades gastronòmiques o la possibilitat de visitar camps de taronja com un valor diferencial clau del destí.

El mar és un altre dels punts forts de Borriana com a destinació turística: "Som Mediterrani en essència viva i el que fa falta és fer eixe mar molt més accessible, posar-ho en valor i dissenyar un calendari d'esdeveniments esportius", ha detallat el responsable del projecte.

També el modernisme, amb un pla de rehabilitació d'edificis, seria una altra clau en el desenrotllament turístic de la capital. Quant al potencial cultural, passant per la importància del món faller, s'hauria de dur a terme una acció de promoció: "Este és un potencial que es pot aprofitar molt més", ha detallat Alberto Galloso.

Per un altre costat el tema gastronòmic, el quint pilar turístic de Borriana, és un altre aspecte a desenrotllar en este pla: "Hi ha pocs destins que tinguen mar, port pesquer i horta". És esta la direcció sobre la qual cal virar en el que a propostes gastronòmiques es referix i posant com a exemple les que existixen actualment.

Arenal Sound

Una de les qüestions que s'han plantejat durant la roda de premsa és el lloc que ocupa l'Arenal Sound, el turisme de festivals, en este nou escenari turístic de la ciutat de Borriana. La proposta dels redactors passa per una "reordenació" de l'Arenal Sound, amb un canvi d'ubicació i data.

Però on passaria a instal·lar-se el festival? Això estaria per veure però no seria la que té actualment: "La ubicació en què està ara es destinaria al desenrotllament hoteler amb la qual cosa caldria buscar un altre lloc", ha reconegut Galloso. Es tractaria d'un supòsit a mitjà termini però si implicaria, segur, una coordinació amb els organitzadors de l'Arenal Sound "per que siga compatible amb el desenrotllament del turisme en Borriana", ha afegit el responsable del pla.

 5 comentaris
burx
burx
08/07/2017 07:07
habra que pedirle permiso a los del arenal sound los amos del pueblo

todo muy bonito pero antes que todo hay que hacer algo en los terraplenes inutules y de hierbajos del arenal que ademas para mas inri son del pueblo, como hoteles etc etc eso si con el permiso de los nuevos amos y señores feudales de burriana que son la panda del arenal sound y la impunidad con la que actuan amparados por el poder establecido

Pujar