elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana viu amb emoció l'Exaltació de la Reina Fallera 2024, Laia Molina

Borriana viu amb emoció l'Exaltació de la Reina Fallera 2024, Laia Molina
  • Una vintena de delegacions han acudit al Teatre Payà per gaudir d'una jornada inoblidable en què també han estat protagonistes les 18 comissions falleres de la localitat

Videos
Exaltació Reina Fallera de Borriana 2024: entrevistes
Exaltació Reina Fallera de Borriana 2024: entrevistes

Borriana s'ha vestit aquesta vesprada de gala per exaltar la que és, des de ja, la seua Reina Fallera 2024: Laila Molina. La jove llueix la banda que l'acredita com la màxima representant de les festes locals després d'una jornada plena d'emoció, molts sentiments i alguna llàgrima que se li ha escapat a més d'un.

Cada cantonada de la ciutat respirava aquesta tarda ambient de falles: ja des de primera hora amb la concentració de la Reina Fallera Infantil, la Reina Fallera 2023, la Cort d'Honor i la Junta Local Fallera al domicili de la Reina Fallera. Des d'allà han ixit cap a l'Ajuntament primer i després cap al Teatre Payà.

La música i els aplaudiments al llarg de tot el recorregut han acompanyat una exultant Laila que ha viscut amb emoció cada minut del seu gran dia. A les 19:00 ha començat oficialment l'acte: primer ha estat el torn de l'Exaltació de les Falleres Majors i les Corts d'Honor de les Comissions Falleres 2024; posteriorment ha tingut lloc l'Exaltació de la Cort d'Honor i les Dames de la Ciutat 2024. I finalment, el plat fort, l'Exaltació Reina Fallera de Borriana 2024.

L'exaltació de la jove Laila Molina ha estat seguit d'un bell discurs per part del seu mantenidor, Toni Gil Trilles. El veterà faller local i, a més a més, poeta, no ha defraudat un teatre ple fins a la bandera que s'ha emocionat amb cada paraula i dedicatòria a la Reina. El moment més intens ha estat, sens dubte, la imposició de banda davant de les 18 comissions falleres del municipi.


“Estic molt feliç i emocionada”

Minuts abans que li imposessin la banda, la protagonista de la nit ha tingut unes paraules amb elperiodic.com per fer balanç d'uns dies i una jornada molt “especial”. Amb pocs nervis però sí molta emoció, la ja Reina Fallera de Borriana 2024 convidava tothom a participar a Borriana d'unes falles a què estan sempre convidats: “Les Falles ací són molt especials perquè hi ha molta germanor”.


Primera exaltació de la nova corporació municipal

A l'acte també hi han participat l'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix. Tots dos han destacat en declaracions a elperiodic.com l'emoció de viure aquest acte per primera vegada al càrrec ja que estimen les falles.

A més, han insistit en la voluntat del nou equip de govern que l'ajuntament sempre complirà amb els desitjos dels fallers: "Les falles seran el que els fallers vulguen que sigui, així que el que decidixquen les falles es farà a Borriana", ha destacat Monferrer.

Representació

Quasi vint delegacions de tots els racons de la Comunitat Valenciana han vingut a exaltar la jove Laila que ha lluït resplendent en una nit inoblidable per a ella. La Reina Fallera ha estat acompanyada per la Fallera Major de València 2024, Maria Estela Arlandis, la Reina de les Festes de Castelló, Lourdes Climent Moreno, i la Bellea del Foc d'Alacant 2023, Belén Mora Rosado, juntament amb representants d'altres delegacions de municipis veïns, a més de la regidora de Falles i presidenta de Junta Local Fallera, Paloma Boix, membres de corporació municipal i components de Junta Local Fallera.

Aquest diumenge és el torn d'Anna Solà

Aquest diumenge és el torn de la Reina Infantil, Anna Solà Piera i el protocol serà el mateix, però l'horari estarà una mica avançat: la concentració a casa de la Reina Infantil serà a les 15:00 i l'acte oficial començarà a les 17:30.

Dues jornades intenses que està cobrint l'equip del periodista.com per oferir-los les millors cròniques, imatges i entrevistes d'ambdós actes tan especials per als veïns de Borriana.

MÉS FOTOS
Borriana viu amb emoció l'Exaltació de la Reina Fallera 2024, Laia Molina - (foto 2)
Borriana viu amb emoció l'Exaltació de la Reina Fallera 2024, Laia Molina - (foto 3)
Pujar