22 de setembre de 2020 22/9/20

Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni

Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Burriana - Sant Antoni - Ciudad
  Burriana - Sant Antoni - Ciudad
  Galeria de fotos
  Burriana - Sant Antoni Zona Maritima
  Burriana - Sant Antoni Zona Maritima
  Galeria de fotos
  Burriana - XX Encuentro de Bolilleras
  Burriana - XX Encuentro de Bolilleras
  MÉS FOTOS
  Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni - (foto 2)
  Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni - (foto 3)
  Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni - (foto 4)
  Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni - (foto 5)
  Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni - (foto 6)
  Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni - (foto 7)
  Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni - (foto 8)
  Borriana ix al carrer per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni - (foto 9)

  La celebració en honor a Sant Antoni que Borriana va haver d'ajornar la passada setmana a causa del temporal que durant tres jornades va afectar a la ciutat, no va perdre gens de la seva força ni capacitat de convocatòria, vista la resposta que de forma multitudinària van oferir els veïns i veïnes en aprofitar la jornada per beneir als seus animals. Així, ja durant el matí la missa celebrada a partir de les onze a l'església del Carme i la posterior cercavila en la qual els cavalls i els seus cavallistes han estat protagonistes, ja ha registrat una afluència notòria. Després de l'ofici religiós i el passeig de genets, cavalls i gent amb les seues mascotes, el repartiment de «rotllos» a la porta de l'església ha estat a càrrec tant de diversos representants municipals, entre els quals es trobava l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i les Reines Falleres de 2017, Elena Torralba i Silvia Martínez que, encara que amb alguna que una altra reserva a l'hora d'apropar-se als equins, han repartit d'un en un els «rotllos» als assistents. Ambdues han perdut poc més tard el respecte pels imponents cavalls, i en l'esmorzar posterior organitzat pels cavallistes fins i tot s'han animat a muntar i fer un xicotet passeig.

  Però molts dels veïns i veïns del casc històric de Borriana han reservat forces per a la vesprada, quan a partir de les sis, centenars de persones s'han donat cita en la plaça Major per iniciar el que segurament és la cercavila més llarga de les celebracions que tenen lloc a Borriana. Amb l'Agrupació Filharmònica de Borriana obrint el pas amb les seves notes a través dels principals carrers de la ciutat, primer els cavalls, més tard els carruatges, i tancant la cercavila centenars de persones amb els seus gossos, gats, tortugues, peixos... han desfilat durant pràcticament hora i mitja. El final del recorregut arribava a la plaça de la Mercè, on de nou, les Reines Falleres, la regidora de Festes Lluïsa Monferrer i la mateixa alcaldessa, han repartit de nou centenars de «rotllos» just al costat del rector que oferia la benedicció als animals. Amb l'encesa de la foguera a pocs metres de la Mercè i amb els primers que s'animaven a preparar el sopar en les brases, es tancava una festa de Sant Antoni que tot i la suspensió del cap de setmana passat, ha tornat a ser multitudinària i ha aconseguit complir un any més amb la tradició del patró dels animals.

  Activitat per a tots els gustos i en tots els horaris
  Però la festa en honor a Sant Antoni no ha estat l'únic dels festejos que ha congregat a centenars de persones aquest diumenge a Borriana. Després que el dissabte l'Aplec de Gegants i Cabuts ja fóra un èxit de participació, la que ja és la vintena edició de la Trobada de Bolilleres celebrada en la Llar Fallera, ha tornat a congregar a més de 800 afeccionades a aquest art, que des de les deu del matí han exhibit de forma conjunta. Fins a allí s'han desplaçat els regidors Cristina Rius, Vicent Granel, Lluïsa Monferrer i l'alcaldessa Maria Josep Safont per «agrair que any rere any no fallen a aquesta cita amb Borriana, que no para de créixer i que és el reflex perfecte del treball anònim i la capacitat artístiques de tantes i tantes boixaderes com tenim avui ací».

  Pujar