2 de desembre de 2020 2/12/20

Borriana cancel·la el correbou de 6 embolats en la tercera jornada taurina

Borriana cancel·la el correbou de 6 embolats en la tercera jornada taurina - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Burriana - Misericordia 2017 - Embolado Lunes
  Burriana - Misericordia 2017 - Embolado Lunes
  Galeria de fotos
  Burriana - Misericordia 2017 - Encierro Carretones
  Burriana - Misericordia 2017 - Encierro Carretones
  Galeria de fotos
  Burriana - Misericordia 2017 - Toros Lunes Tarde
  Burriana - Misericordia 2017 - Toros Lunes Tarde
  MÉS FOTOS
  Borriana cancel·la el correbou de 6 embolats en la tercera jornada taurina - (foto 2)
  Borriana cancel·la el correbou de 6 embolats en la tercera jornada taurina - (foto 3)
  Borriana cancel·la el correbou de 6 embolats en la tercera jornada taurina - (foto 4)
  Borriana cancel·la el correbou de 6 embolats en la tercera jornada taurina - (foto 5)

  La programació de Festes de la Misericòrdia per a aquest dilluns 4 de setembre ha sigut una mica més relaxada. Després d'un cap de setmana ple d'esdeveniments i activitats en aquestes celebracions patronals de Borriana, avui el veïnat semblava prendre un xicotet respir.

  D'aquesta manera podem resumir que els grans actes han sigut de temàtica taurina quedant així el recinte de la Vila com a eix central de les celebracions realitzats en la jornada d'avui, tant a la vespra com durant la nit.

  A les sis de la vespra, l'exemplar de la ramaderia de Sant Martí amb el número 67, guarisme 3 i de nom Chispero, amb el patrocini de la penya "L'Alternativa", ha entretingut als aficionats taurins amb la sortida des de la plaça Major.

  Després d'un breu homenatge en què els membres de la penya han guardat silenci per Álvaro Cifuentes, els espectadors han gaudit de l'exhibició de bestiar pertanyent a la ramaderia La Paloma i del particular sorteig d'un pernil i el vi que l'acompanya cada dia entre els diferents cadafals i escales que componen el recinte.

  A la nit, a les 22:00 hores es durà a terme el tancament infantil de carretons embolats pel recorregut de la Vila del Bou, com cercavila taurí infantil amb carretons embolats a càrrec del "Bou per la Vila".

  I de nou les mirades es troben al Pla i la Plaça major on s'embolaran tres bous de la ramaderia La Espuela, el tercer d'ells no estava previst però ha estat afegit a ultima hora com a substitució del Correbou de Bous Embolats que aquesta vespra donava l'Ajuntament per cancel·lat.

  La suspensió del correbou dels 6 embolats estava patrocinat pel mateix Ajuntament però tal com ha informat en un comunicat la regidora de festes Lluïsa Monferrer "no existeix la modalitat per la qual van demanar autorització i per tant s'ha d'acatar la legislació vigent". L'alcaldessa Mª Josep Safont per la seua part ha afegit que la decisió presa ha sigut fruit d'un acord amb la Comissió de Festes.

  D'altra banda i durant aquests esdeveniments, també es durà a terme les Misericòrdia Sessions, en la qual els i les joves que no siguin partidaris d'aquest tipus d'entreteniment taurí podran gaudir d'altres activitats paral·leles en les que el major predominant siga la música.

  El nou Recinte de Festes està situat aquest any a la Plaça de la Fira, molt més a prop del centre de la ciutat que el s'utilitzava en anys anteriors.

  Demà dimarts es repetirà la jornada de descans matutina per reprendre l'activitat en la qual els protagonistes són els bous a la tarda i les disfresses a la nit.

   7 comentaris
  Merder de Festes II
  Merder de Festes II
  06/09/2017 06:09
  Cierto

  Mucha razón. Hace años que no participo de estas fiestas porque casi toda la programación gira en torno a los toros. Ni paiportas vecinales, ni conciertos, ni competiciones deportivas, no se promueve nada a nivel social que no sean los toros, y si es posible, que organicen los eventos las entidades privadas.

  Pujar