2 de desembre de 2020 2/12/20

Borriana augmenta en quasi un deu per cent els serveis de vigilància i seguretat durant les festes de la Misericòrdia

Borriana augmenta en quasi un deu per cent els serveis de vigilància i seguretat durant les festes de la Misericòrdia - (foto 1)
  • L'Ajuntament acull una Junta de Seguretat en la qual s'han coordinat els cossos i forces de seguretat i s'han repassat les decreixents dades sobre delinqüència en l'últim any

MÉS FOTOS
Borriana augmenta en quasi un deu per cent els serveis de vigilància i seguretat durant les festes de la Misericòrdia - (foto 2)
Borriana augmenta en quasi un deu per cent els serveis de vigilància i seguretat durant les festes de la Misericòrdia - (foto 3)
Borriana augmenta en quasi un deu per cent els serveis de vigilància i seguretat durant les festes de la Misericòrdia - (foto 4)

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor de Seguretat i Policia Local, Javier Gual, i el Subdelegat de Govern a Castelló, David Barelles, s'han reunit en les dependències municipals per a celebrar la Junta de Seguretat prèvia a les festes patronals de la Mare de Déu de la Misericòrdia. I en les explicacions públiques que els tres han oferit en finalitzar la trobada, el regidor Javier Gual ha oferit les principals novetats a nivell de tràfic, vigilància i seguretat respecte a anys anteriors. Així, ha destacat que “una vegada més, augmentem les dotacions de seguretat en comparació d'anys anteriors, i disposarem de fins a un vuit per cent més de serveis, amb el que el nombre total de torns de vuit hores realitzats pels agents de la Policia Local ascendirà fins a un total de 390”. A més, Gual ha remarcat que “el reforç en el control se centrarà tant en la novetat del Recinte Fester situat enguany en la *Plaça de la Fira, com en els casals, ja que ens agradaria que la tònica de reducció de queixes del passat any, continue en les festes de 2017”. Així, tant en el primer divendres i dissabte, com el dijous divendres i dissabte del segon cap de setmana, l'horari per a apagar la música en els casals es tancarà a les 03:30, mentre que el desallotjament ha d'estar efectuat a les 04:00 hores.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha volgut assenyalar que “aquests canvis o augments de serveis tenen com a principal objectiu convertir les festes en més segures i alhora, que siguen igual d'atractives i divertides per a tots i totes, i esperem que des de l'inici amb l'Entrada de Penyes fins al tancament amb la Batalla de Flors i el castell de focs, el civisme i el respecte combinats amb l'oci i l'entreteniment siguen la tònica”.

Finalment, el Subdelegat de Govern, David Barelles, ha fet un repàs sobre les dades de delinqüència en la ciutat de Borriana durant el 2016, i una vegada més ha remarcat que “les infraccions penals s'han reduït un any més en un 7,7 per cent a nivell municipal, i també en un 6 per cent a nivell provincial, la qual cosa ens parla de la millora en la coordinació entre institucions i cossos i forces de seguretat. A més, a Borriana signem fa uns mesos el protocol d'actuació VIOGEN del que ara mateix s'estan duent a terme les ordres de protecció activa, una altra dada que parla molt bé del treball de coordinació”.

Finalment, l'alcaldessa de Borriana ha volgut “convidar tant a veïns i veïnes de la nostra ciutat com aquells visitants que cada any repeteixen visitant-nos durant les festes de la Misericòrdia al fet que visquen les celebracions de forma intensa i participativa, al fet que gaudisquen dels centenars d'actes programats per la regidoria de Festes i les mateixes penyes, i al fet que tots i totes ho fem de forma cívica i tolerant”.

 1 comentari
machinet
machinet
31/08/2017 08:08
Del dicho al hecho

Me parece poco, un diez por cien más, que significa: un policía más, en la situación actual como minimo habría que doblar los efectivos. Estamos en alerta antiterrorista nivel 4 de 5, yo todavía tengo en mi mente el atentado de Barcelona. Yo no quiero que se reduzca la deuda del municipio, recortando el personal de seguridad y con ello poner en peligro mi integridad fisica.

Pujar