26 de novembre de 2020 26/11/20

Borriana aprova els pressupostos 2017 sense el suport de PP, CIBUR I Ciutadans

Borriana aprova els pressupostos 2017 sense el suport de PP, CIBUR I Ciutadans - (foto 1)

  Burriana ha aprovat els seus pressupostos per al pròxim any en una sessió plenària en què s'ha debatut, entre altres temes, sobre serveis socials, personal, i inversions, i ho ha fet amb els vots a favor del grup Socialista, Compromís i Podem, i en contra de CIBUR, PP i Ciutadans.

  El pressupost per a 2017 serà un poc inferior al de 2016. 26.904.403 euros - a l'espera de puguen completar-lo amb 400.000 euros procedents de l'Estratègia Edusi -.

  Segons la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, aquestos comptes compleixen amb la normativa, l'estabilitat pressupostària i amb la regla de despesa, i continuen reduint el deute bancari. A més, Rius afirma que gràcies a això en acabar l'any que l'Ajuntament hauria reduït el deute fins situar-lo al 30%.

  Més inversió per a Serveis Socials i Ocupació
  Rius ha destacat 'el creixement de les inversions municipals fins un 61% respecte al passat exercici ', i ha detallat que s'augmentarà la partida per a Serveis Socials i promoció de l'ocupació.

  Dins de les inversions, ha volgut puntualitzar que moltes d'elles corresponen a 'execucions, obres o projectes pendents des de fa anys a la nostra ciutat ', i ha enunciat alguns exemples com la 'històricament demandada execució de l'A30-31, l'adequació de la carretera del Grau i la seua unió anul·lar amb el vial del Port o la necessària construcció de prop de 200 nínxols al cementiri municipal '.

  També ha nomenat els Pressupostos Participatius que, recordem, van ser presentats pel Regidor de Participació Ciutadana Cristopher Del Moral uns dies enrere. Aquestos inclouen projectes per a la creació d'un local social al port, el Museu Faller o la millora de la zona de l'Arenal.

  A més, la Regidora d'Hisenda també ha volgut destacar que dins de l'apartat de despeses 'més d'un 20 per cent del pressupost es destinarà a serveis de caràcter preferent com educació, cultura, esports, sanitat, ocupació o serveis socials '. Ha parlat també sobre altres serveis públics als quals es destina la despesa municipal, com el nou contracte de Manteniment d'instal·lacions elèctriques d'edificis municipals o la iniciativa de posar en marxa una xarxa de mini-busos de transport públic urbà per millorar el desplaçament entre diferents punts de la ciutat.

  El líder del PP, Juan Fuster, citicaba la política social del govern fins a la data, afegint, a més, que és un dels temes en què haurien de notar-se més canvis, tenint en conter les clrítiques durant e govern de l'anterior legislatura, 'és incomprensible veure com els pressupostos pel que fa a ajudes socials s'han mantingut pràcticament igual '.

  Fuster assegura que 'estem tancant els ulls davant d'una realitat que està acíí ' i que per a ell i el seu grup no només es pot aconseguir amb ajudes socials sinó amb altres polítiques socials, seguint altres línies d'actuació com la de reduir l'IBI o altres impostos , i deixant així que les famílies i empreses mantinguin amb si el seu patrimoni.

  A més ha criticat els salaris que de l'equip de Govern, en el que defineix com un 'terrible menyspreu als seus votants '.

  Les modificacions en la RLT municipal ha estat un dels altres punts que ha aprovat el Ple, i que tal com ha explicat el regidor de Personal, Javier Gual, 'el treball de dignificació i justícia retributiva que en els últims anys no va ser capaç de dur a terme l'anterior equip de govern, serà una realitat el 2017 '.

  Sobre les modificacions Mariola Aguilera (CIBUR) acusat Gual que 'segueix vostè sense solucionar els problemes dels treballadors de l'ajuntament de Borriana ', i sobre aquest mateix tema, Quique Safont (PP) ha recriminat que no hi haja noves places de policia local, i ha al·ludit als recents atracaments com a símptoma de la despreocupació del regidor.

  Gual, per la seva banda, ha tildat la seva actitud de 'cinisme polític ' dient, a més que ja ha donat l'ordre per treure places de policia, i que han heretat de l'anterior regidor de personal, Esther Pallardó, un 'empastre ' pel que fa a la gestió d'aquest cos.

  Tot i que el pressupost municipal de 2017 ha marcat la major part de la sessió, el ple ordinari també ha aprovat una moció institucional per la qual Borriana es declara Ciutat Educadora i, en el futur, analitzarà en profunditat 'el projecte implícit en l'estructura i el règim de la ciutat per passar a un projecte explícit de ciutat educadora objecte de la reflexió i participació de tota la comunitat, amb els instruments que es necessiten per ajudar les persones a créixer personalment i col·lectivament, i que moltes ciutats ja han donat amb notable èxit '.

   4 comentaris
  Riston mejide
  Riston mejide
  04/12/2016 02:12
  Ponte gafas

  Safont 1 por incompetente, granel 1 por barcenas, crhistofer 1 por titulado y el resto ni os cuento.

  Pujar