24 de novembre de 2020 24/11/20

Borriana i Almassora inicien aquest dimarts la tramitació per a la targeta del bus mancomunat a la UJI

Borriana i Almassora inicien aquest dimarts la tramitació per a la targeta del bus mancomunat a la UJI - (foto 1)

  Els estudiants de la Universitat Jaume I residents a Borriana i Almassora podran sol·licitar a partir de matí les targeta que els permetrà desplaçar-se fins al centre amb el nou servei d'autobús, creat conjuntament pels ajuntaments d'ambdues localitats. El transport, serà gratuït fins al 22 de desembre, data en la qual conclourà el període de prova de la iniciativa i en la qual els dos municipis preveuen tenir llista l'ordenança que regules les tarifes dirigides a estudiants.

  Les alcaldesses de tots dos municipis, Maria Josep Safont i Merche Galí , respectivament, així com l'edil de Cultura del municipi de la Plana Baixa, Vicent Granel, i el regidor de Joventut d'Almassora, Xavier Trenco, han participat en la presentació del nou servei. Tal com ha destacat l'alcaldessa de Borriana, "aquest projecte és una bona mostra que treballant conjuntament podem complir l'objectiu comú de millorar la vida de la ciutadania". Safont ha lamentat que "els estudiants han tingut fins ara molts problemes de transport i amb aquesta mesura afavorim que poden traslladar-se de manera sostenible i econòmica". Per la seua banda, Granel ha recordat que el seu municipi té més de 500 alumnes de Borriana matriculats en la UJI i ha manifestat el seu desig que "aquest transport públic siga també un mitjà social que afavorisca la convivència entre la joventut d'ambdues localitats". A Borriana, les sol·licituds podran lliurar-se a partir d'aquest mateix dimarts en horari d'11:00 a 13:00 hores en el Casal Jove, adjuntant una fotografia, còpia del DNI i la matrícula acreditativa de ser alumnes de la UJI.

  Des d'Almassora, l'edil de Joventut, Xavier *Trenco ha posat de manifest dos de les millores més significatives del transport, que realitzarà set trajectes diaris –enfront dels quatre que ha oferit fins ara- i tindrà dos punts de recollida de viatgers en la localitat, un més que en cursos anteriors. "És la primera vegada que tenim un servei mancomunat de transport que, entre altres coses, contribueix a millorar les comunicacions entre els pobles de les comarques de la Plana", ha incidit Trenco, qui juntament amb la resta dels presents ha lamentat la negativa de la Diputació de Castelló a contribuir al finançament del projecte.

  A més, la primera edil almassorina, Merche Galí ha destacat que "la voluntat de col·laboració de l'Ajuntament d'Almassora i el de Borriana ha permès crear una forma còmoda, sostenible i barata d'arribar fins a la UJI per als estudiants", que podran superar "la barrera de les comunicacions radials, centralitzades en la ciutat Castelló, i facilitar la mobilitat entre pobles veïns", ha assegurat Galí.

  Així doncs, a partir del pròxim 11 de setembre, les eixides regulars des de Borriana seran a les 7:00, 8:10 i 14:00 hores, mentre que les d'Almassora seran 15 minuts després d'aquestes hores. Els trajectes de retorn des de la UJI seran a les 13:15, 14:45, 19:15 i 21:15. El transport operarà de dilluns a divendres tots els dies lectius i per a utilitzar-ho serà necessari disposar de l'acreditació emesa pels ajuntaments.

  Pujar