elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana acull la primera trobada de Fallers Majors de la Comunitat Valenciana

Borriana acull la primera trobada de Fallers Majors de la Comunitat Valenciana
  • Este 2024, Borriana la Vall d'Uixó i València tenen homes com a màxims representants de les seues comissions falleres

MÉS FOTOS
Borriana acull la primera trobada de Fallers Majors de la Comunitat Valenciana - (foto 2)

En el pintoresc Casal de la Falla de la Mercé a Borriana, es va celebrar la Primera Trobada de Fallers Majors del Regne de València, reunint els destacats representants masculins de diverses comissions falleres valencianes. 

Entre els Fallers Majors d'enguany es troben Jonathan Galán Soto de la falla L’Escorredor, de Borriana; Toni Leal Corrales de la falla de la Mercé, de Borriana; Toni Gallego León de la Falla Guitarriste Tárrega, de Vall d'Uixó; Paco Royo i Major de la Falla Pensat i Fet, de la Vall d'Uixó; i Teodoro Montolio i Monfort de la Falla Jesús Morante i Borràs de la Punta, de la ciutat de València.

L'esdeveniment va comptar amb la presència dels presidents respectius d'estes comissions, els qui van pronunciar breus discursos reafirmant el seu compromís d'eliminar discriminacions en les falles. La jornada va culminar amb una emocionant dansa valenciana a càrrec del talentós ballarí Eros Recio, qui es va traslladar especialment fins a Borriana per a participar en este significatiu acte. Per a posar el fermall final, el Casal faller va oferir als assistents una interessant visita guiada pel Museu Faller de Borriana.

Històricament en el món faller, president i càrrecs de les juntes estaven a càrrec homes, mentre que les dones tenien unes funcions de representació. A partir dels anys 90 les dones van començar a entrar en els càrrecs directius i ara els homes fan el propi en l'esfera que fins ara va ser femenina, aconseguint una plena igualtat.

 

Pujar