1 d’octubre de 2020 1/10/20

Borriana acull la presentació del "Nou viatge pel País Valencià"

Borriana acull la presentació del "Nou viatge pel País Valencià" - (foto 1)

  Aquest proper dijous, dia 14 de desembre, a les 19 h, el saló de plens de l'Ajuntament de Borriana acull la presentació del llibre "Nou viatge pel País Valencià" de Nèstor Novell i Josep Sorribes.
  El llibre editat per la Universitat d'Alacant, la Institució Alfons el Magnànim i Publicacions de la Universitat de València, serà presentat pels seus autors, al costat de Maria Josep Safont, Alcaldessa de Borriana, Vicent Granel, regidor de Cultura, i Josep Palomero, lingüista i vicepresident de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

  El llibre que es presentarà és una indagació sobre la realitat social, econòmica i humana del País Valencià, i sobre les seves perspectives de futur. Comarca a comarca, amb àmplies incursions històriques, en diàleg amb interlocutors locals i aportació de la bibliografia precedent, es presenta un quadre de conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià.

  El volum, seguint el viatge d'investigació iniciat al segle XVIII per Cavanilles a Observacions sobre la Història Natural, Geografia, Agricultura, Població i Fruits del Reyno de València, i ja posteriorment per Joan Fuster a El País Valencià (1982), aporta explicacions històriques, dades precises, informacions de tota mena, i la veu de la gent dels pobles i ciutats, amb el propòsit d'indagar in extenso en un quadre conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià. Aquest nou viatge a través del territori valencià, a càrrec de dos economistes de trajectòria i experiència contrastades en l'àmbit de l'anàlisi territorial i l'economia urbana, naix de la preocupació pel futur d'aquesta terra en un moment d'inflexió, a través d'un treball que pretén convertir-se en un clàssic del coneixement de la societat i del territori de la Comunitat Valenciana.

  Sorribes -de la ribera del Xúquer- i Novell -de la Safor fins a Pilar de la Horadada- han documentat que és la Comunitat Valenciana contemporània, tal com és, després de 2008, un territori que venia d'una bombolla immobiliària que va modificar la fisoniomia de molts llocs.

   2 comentaris
  Historiador.
  Historiador.
  14/12/2017 11:12
  Perdón.

  El invento madrileño (concepto), es el de Comunidad, impuesto por el nacionalismo español/valenciano, concretamente fue Emilio Attard en 1982. Siendo casi la única con un nombre genérico e inventado, sin ninguna tradición, vamos inedito hasta la fecha. Pais Valencia es anterior, el burrianense Monsonís fue presidente del Consell del País Valencià. El estatuto del 1936 (fallido por la sublevación franquista) País Valencià. Hay innumerables referencias en siglos anteriores a este nombre.

  Pujar