19 de setembre de 2020 19/9/20

Borriana aconsegueix després de 8 anys d'abandó l'adjudicació per a la demolició de l'antic IES Llombai

Borriana aconsegueix després de 8 anys d'abandó l'adjudicació per a la demolició de l'antic IES Llombai - (foto 1)
  • La Conselleria d'Educació informa al consistori que en els propers mesos l'empresa BECSA s'encarregarà de derrocar l'edifici

MÉS FOTOS
Borriana aconsegueix després de 8 anys d'abandó l'adjudicació per a la demolició de l'antic IES Llombai - (foto 2)

La Conselleria d'Educació ha informat al departament municipal encapçalat per Maria Josep Safont, sobre la imminent demolició de l'antic Institut d'Ensenyament Secundari Llombai, després de les diferents sol·licituds realitzades pel consistori que en poc més d'un any i mig ha aconseguit desbloquejar una situació que portava arrossegant durant les dues legislatures anteriors.

Tal com explica la regidoria d'Educació a Borriana, Maria Josep Safont, “estem molt satisfets d'haver estat informats de l'enderrocament, ja que des que en 2009 l'immoble deixés d'utilitzar-se com a centre educatiu, la situació s'havia anat enquistant i semblava tindre una difícil solució”.

Segons els detalls de l'adjudicació, serà l'empresa BECSA qui s'encarregue de l'enderrocament complet de l'edifici el que suposa “acabar amb tot tipus d'especulacions i promeses no complertes per part de l'anterior equip de govern, que des de 2009 a 2013 no es va preocupar ni de la cessió ni del possible enderrocament i després no va complir amb les expectatives de demolir-ho durant els dos últims anys que va estar al capdavant tant de l'Ajuntament com de la Conselleria que havia de realitzar-ho”.

Fa ara un any, el Consell ja va atendre la petició de barrar per complet l'antic recinte de Formació Professional, a causa de l'estat d'abandó i els actes de vandalisme que es produïen en el seu interior. Així, les peticions de l'actual equip de govern municipal han tornat a fer efecte i després de pràcticament vuit anys d'abandó absolut de la infraestructura, es realitzarà l'anhelat enderrocament. Tal com assenyalaven la bases de l'adjudicació dels treballs de demolició, el període màxim per a la realització és d'un mes i malgrat que encara no s'ha pogut concretar la data d'inici, la mateixa Safont ha confirmat que “serà en els propers mesos, ja que gairebé una dècada després s'ha convertit en una demanda molt estesa entre la ciutadania i farem tot el possible perquè es realitze el més aviat possible”. A partir de l'enderrocament, el consistori seguirà treballant en les diferents opcions que ja havia estudiat per al futur. Ja en 2013, el llavors alcalde José Ramon Calp va assegurar tenir un projecte clar per derrocar l'edifici i per al futur solar, però “han hagut de passar més de tres anys i un canvi de govern tant en la Generalitat com a l'Ajuntament per, almenys, aconseguir un enderrocament que haurien d'haver aconseguit i dut a terme fa molts anys”, tal com ha explicat Safont.

 

 1 comentari
Lo
Lo
26/09/2016 10:09
Que mantengan la zona arbolada

Por favor que mantengan la zona arbolada ubicada en el interior del antiguo IES. Ya que son muchos años los que tienen que pasar para que un árbol alcance el nivel de crecimiento que tienen.

Pujar