elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana

Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana
  • Aquest edifici es convertirà en el centre neuràlgic de la cultura taurina de la Comunitat Valenciana

El Museu del Bou de la Comunitat Valenciana avança cap a la seua obertura. El projecte d'aquest edifici multifuncional, situat a Borriana pretén ser el centre neuràlgic de la cultura taurina.

Després de la construcció de la primera fase, Setine ha començat amb els treballe de muntatge i condicionament de les estructures, concordes al contingut expositiu, temàtic i museístic que serà la columna vertebral del Museu del Bou que comptarà, com ja va avançar elperiodic.com, amb peces com  els caps d'Espavilat i Mosqueter, sortejats pel matador de bous, Francisco Rivera -Paquirri-, en la fatídica vesprada de Pozoblanco.

A través del Museu del Bou de la Comunitat Valenciana, l'objectiu és que els visitants visquen el passat, el present i preserven el futur del bou. I per a això, Setine ha realitzat una aposta important cap a les noves tecnologies, garantint d'aquesta manera l'expectativa del projecte.

Les visites estaran orientades a ensenyar i donar a conèixer l'activitat cultural més important de la Comunitat Valenciana.

El Museu del Bou de la Comunitat Valenciana està concebut per a ser un referent internacional i per a tal fi, albergara en les seues instal·lacions peces taurines úniques i irreemplaçables, que seran tractades amb tota la categoria i respecte, que mereix els passatges de la història, que representen cadascuna d'elles.

El Museu també albergarà l'estructura òssia del cap de la vaca Rebeca, la vaca més famosa de Borriana que va desaparèixer durant les festes de la Misericòrdia de 2017.

La Fundació Setine espera obrir les seues portes el mes vinent de setembre de 2021, coincidint amb les Festes de la Misericòrdia que se celebraran si la situació sanitària ho permet.

MÉS FOTOS
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 2)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 3)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 4)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 5)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 6)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 7)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 8)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 9)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 10)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 11)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 12)
Avancen a bon ritme les obres del Museu Taurí de Borriana - (foto 13)
Pujar